25 Ekim 2024 12:04

AKP'li belediyenin evlerini yıkmak istediği yurttaşlardan eylem: ''Canımızı da alacak''

AKP'li belediyenin evlerini yıkmak istediği yurttaşlar eylem yaptı. Bir vatandaş, ''Canımızı da alacak. Başka çaremiz kalmadı'' sözleriyle sitem etti.

Meram Belediyesi önünde eylem yapan yurttaşlar | Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Konya Meram Belediyesi, Yenibahçe Meram Gödene'de bulunan kaçak yapı iddiasıyla hakkında yıkım kararı aldı. Karar sonrası gidecek yerlerinin olmadığını söyleyen vatandaşlar, belediye önüne gelerek slogan attı.

Konya Meram Belediyesi, Yenbahçe Meram Gödene’de bulunan evlere ilişkin kaçak yapı iddiasıyla yıkım kararı aldı. Karar sonrası gidecek yerleri olmadığını söyleyen yurttaşlar bir araya geldi ve belediye başkanıyla görüşmek için belediyeye yürüdü. Kalabalık gruba polis ekipleri müdahale etti. Uzun süre slogan atan vatandaşlar, belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Evi yıkılan bir vatandaş, “300 metre arsa aldım. 55 senedir buradayım. 3 çocuğuma 3 katlı bir ev yaptım. Belediye bunu yıkıyor. Bir de 20 bin lira yıkım parası alıyor. Yetmedi 300 metre arsanın yarısını alıyor. Canımızı da alacak” sözleriyle belediye başkanına sitem etti.

“YAZIKLAR OLSUN, GÖZLERİNE DİZLERİNE DURSUN”

Evi için yıkılma kararı alınan başka bir vatandaş ise, “Evimize göz dikmesinler. Vaktinde emek verdik, şimdi de yıkmaya çalışıyorlar. Hobi bahçelerini yıksınlar, sonra bize gelsinler. Ne emekler verdim. Yazıklar olsun, gözlerine ve dizlerine dursun. Bu milletin oyunu aldılar, onlarla uğraşıyorlar. Kim olursa olsun yazıklar olsun onlara” dedi.

Bir başka vatandaş ise '”Biz geldik derdimizi anlatıyoruz, o da gelsin anlatsın. Korkmasın biz bir şey yapmayız. Çıksın konuşsun. Bizim yattığımız evden ne isterler?​” ifadelerini kullandı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TOKİ ihalelerinin akıtıldığı yandaş vergi dahi vermedi

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı’ndan yaralı açıklaması: 22 vatandaşımızdan 14’ü taburcu edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa