25 Ekim 2024 12:14

DİAYDER duruşması sırasında avukat Bedirhan Sarsılmaz gözaltına alındı

DİAYDER üyelerinin Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle yargılandığı davada ÖHD’li Avukat Bedirhan Sarsılmaz KCK operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) başkan, yönetici ve üyesi 22 din adamı hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 18’inci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi’nin 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 
 
Duruşma sırasında içeri giren polis, duruşmada bulunan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Bedirhan Sarsılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan bir soruşturma gözaltı kararı olduğunu söyledi. Avukat Sarsılmaz, müvekkiline ilişkin savunmasını yaptıktan sonra gözaltına alındı.
 
“Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan Sarsılmaz, Fatih’te bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan Sarsılmaz’a ilişkin 24 saatlik avukat görüş kısıtlılığı olduğu öğrenildi.

"SAVUNMAYA ALENEN SALDIRI"

Konuya ilişkin açıklama yapan ÖHD İstanbul Şubesi "Meslektaşımızın gözaltına alınması savunmaya alenen saldırıdır. Siyasi saiklerle hazırlanan içi boş dosyalarla mesleğimiz ve meslektaşlarımız kriminalize edilemez" diyerek Sarsılmaz'ın serbest bırakılmasını istedi.

DİAYDER üyeleri hakkındaki 3 Ekim'de görülen duruşmada iddia makamı, mütalaasını tekrarlayarak, aralarında DİAYDER Başkanı Ekrem Baran’ın da olduğu 19 kişi hakkında “örgüte üye olmak” iddiasıyla ceza istemiş, dernek bünyesindeki 3 imama ise “örgüte yardım etmek” iddiasıyla ceza talep etmişti. Kararını açıklayan mahkeme, avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmak için ek süre talebini kabul etmiş ve duruşmayı ertelemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı’ndan yaralı açıklaması: 22 vatandaşımızdan 14’ü taburcu edildi

SONRAKİ HABER

61 ilaç geri ödeme listesine dahil edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa