25 Ekim 2024 13:23

Hacettepe yurdunda erkek öğrenciye darp | "Kadın eylemlerine destek verdiğim için tehdit edilmiştim"

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Erkek Yurdunda, maskeli 4 kişi zorla odasına girdiği bir öğrenciyi darbetti. Darbedilen öğrenci önceden kadın eylemlerine destek verdiği için tehdit edildiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi | Fotoğraf: Burcu Yıldırım/ Evrensel

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Erkek Yurdunda, maskeli 4 kişi bir öğrencinin odasına zorla girerek darp etti. Darp edilen öğrenci, “Kadın eylemlerine destek verdiğim için beni arayıp ‘Sen terör örgütü sempatizanı mısın?​’ diyerek tehdit etmişlerdi. Hiç bir siyasi, ideolojik partiye mensup değilim ama böyle bir olay yaşadım” dedi.

Bugün saat 01.30’da, Hacettepe'nin okula bağlı yurtlarından olan Beytepe Erkek Yurdunda maskeli 4 erkek, C.E'nin odasına girerek darbetti. Öğrenciler tarafından edinilen bilgiye göre, C.E'nin oda arkadaşının kollarından tutularak  yardım etmesi engellenirken C.E'yi darbedenler odadan kaçtı. Öğrenciler, yaşanan olaya ilişkin Rektörlükten ya da Yurtlar Müdürlüğünden  herhangi bir açıklamanın yapılmadığını aktardı.

“KADIN EYLEMİNE DESTEK VERDİĞİM İÇİN TEHDİT ETMİŞLERDİ”

Gazetemize konuşan C.E, dişinin kırıldığını ve yüzünde çeşitli morluklar oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: “2 hafta önceki okuldaki kadın eylemlerine destek verdiğim için beni arayıp ‘Sen terör örgütü sempatizanı mısın?​’ diyerek tehdit etmişlerdi. Dün de odama gelerek beni darbettiler. Hiç bir siyasi, ideolojik partiye mensup değilim ama böyle bir olay yaşadım” dedi.

“DAHA ÖNCE DE YAŞANDI”

Erkek Yurdunda Kalan Mühendislik Fakültesi öğrencisi Berkay, “Okuldaki gerici çetelerin ilk saldırısı değil bu. Daha önce de başka arkadaşlarımızı darbettiler. Yurtlarda herhangi bir güvenlik önlemi yok, kimin girip çıktığı da denetlenmiyor. Maskeli grup, okul öğrencisi bile olmayabilir gişeler çalışmadığı için rahatça yurda girmiş olabilirler”dedi. 

“GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE DUYUYORUM”

Beytepe Kadın Yurdunda kalan Edebiyat Fakültesi öğrencisi Zeynep ise, "Ülkedeki son olaylardan sonra herkes birbirine saldırmaya başladı. Kadın eyleminde provoke eden herhangi bir nokta yoktu. O maksatla mı darbettiler bilmiyorum ama eğer sebep buysa bu anlaşılabilir bir şey değil. Bir kadın olarak kampüsteki güvenliğimden endişe duyuyorum. Yarın o eylemde beni gördükleri için beni de dövebilirler” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’in Gazze'nin kuzeyinde iki evi bombalaması sonucu en az 20 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Lübnan-Suriye sınırındaki ikinci sınır kapısı hizmet dışı kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa