25 Ekim 2024 13:35

CHP'li Murat Bakan: TUSAŞ'a saldırıda güvenlik zafiyeti olduğu düşünüyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, TUSAŞ'a yönelik saldırıda "güvenlik zafiyeti" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Murat Bakan | Fotoğraf: CHP

Paylaş

TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırının ardından "güvenlik zafiyeti" tartışmaları gündeme geldi.

CHP İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Merkezi'nde bir grup gazeteciye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saldırı ile ilgili "güvenlik zafiyeti" olduğunu düşündüklerini belirten Murat Bakan şöyle devam etti:

"Bunlar bir şekilde Başkent’e Türkiye'nin kalbine kadar gelmişler. Ellerinde kalaşnikoflar, el bombaları ve başka bir takım malzemelerle bu terör eylemini gerçekleştirmişler. Burada işte plaka tanıma sistemlerinden, yüz tanıma sistemlerine kadar birçok şey var. Yani bu her iki kişi de Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. Demek ki bunların parmak izleri, yüz tanıması var. Dolayısıyla aslında devlet istihbaratı doğru yapsaydı, elektronik izlemeyi doğru yapsaydı bu kişileri buraya gelene kadar tespit edebilirdi. Ve İçişleri Bakanlığı'na da geçen sene böyle bir şey olmuşken benzer bir şey tekrar yenileniyor. Bu yönüyle bir güvenlik zafiyeti olduğu düşünüyoruz.  İki TUSAŞ'ın korunması noktasında da bir güvenlik zafiyeti olduğu ortada. TUSAŞ büyük ölçüde kamunun hissedar olduğu özel bir şirket. Burada özel güvenlikle korunmasında bir şey yok. Dünyada da bu tür kurumlar özel güvenlikle korunuyor. Türkiye'nin tüm savunma sanayi kuruluşlarını yüksek güvenlik öncelikli olarak ve dünyadaki örneklerine uygun olarak gelişmiş elektronik güvenlik sistemleriyle, sıkı erişim kontrolleriyle, özel eğitimli güvenlik güçleriyle, çok katmanlı çift ve bariyerlerle koruyabiliyor olması lazım, askeri ve yerel kolluk kuvvetleri de işbirliği içinde. Bunu görmüyoruz bu anlamda eleştiriyorum."

CHP Milletvekili Veli Ağbaba da "Savunma sanayimizin önemli kuruluşu Tusaş’la ilgili güvenlik zafiyeti hepimizde endişe yarattı ve tüm kamuoyunun kafasında soru işaretlerine yol açtı. Güvenlik konusunda hiçbir eğitimi, bilgisi, tecrübesi olmayan kişi sadece biraz daha fazla maaş alsın diye, TUSAŞ gibi bir kurumda çok kritik bir göreve atanıyor. Türkiye’nin gözbebeği ve savunma sanayiyle ilgili kritik bir kurumda yaşanan güvenlik zafiyetinin , olayın bu denli vahim boyutta olmasındaki payı mutlaka sorgulanmalıdır. Bundan sorumlu olan idarecilerin de hesap vermesi gerekir'' dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan-Suriye sınırındaki ikinci sınır kapısı hizmet dışı kaldı

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesinin "Engelli Parkı" tabelasına tepki: "Ayrıştırıcı ve damgalayıcı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa