25 Ekim 2024 13:34

Bakırköy Belediyesinin "Engelli Parkı" tabelasına tepki: "Ayrıştırıcı ve damgalayıcı"

Bakırköy Belediyesinin "engelli çocuk parkı"na yalnızca engelli vatandaşların kullanımına uygun olduğu yönünde tabela koyması, ayrımcılık eleştirilerine neden oldu.

Bakırköy Belediyesinin "Engelli Çocuk Parkı"nın girişine koyduğu tabela.

Paylaş

İstanbul’da Bakırköy Belediyesi, Lavanta Sokak’ta bulunan Selim-Kerim Altınok Kardeşler Parkı’nın girişine “Park engelli çocuk parkı olup, engelli vatandaşların dışında kullanımına uygun değildir” yazılı tabela koydu.

Tabela, ayrıştırıcı ve damgalacı olduğu gerekçesiyle tepkilere neden oldu. 

İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Erişilebilir oyun parkları, engelli çocuğun oyun hakkına erişiminin anahtarıdır. Bununla birlikte, engellilerin sosyalleşmesi, çocuk yaştan bu yana tipik gelişim gösteren akranlarıyla bir arada olmasına bağlıdır. Erişilebilir bir parkın engelli parkı olarak adlandırılması ve yalnızca bu bağlamda kullanılması, damgalayıcı ve ayrıştırıcıdır. Her oyun parkı, şehrin her köşesi erişilebilir hale getirilene dek, erişilebilir olan bu parkın da her çocuğu kardeşçe bir araya getirmesi, engelli ayrımcılığının sona ermesinde bir tohum olması dileğiyle…"

"TASARIM ENGELLİLERE YÖNELİK OLDUĞU İÇİN..."

Bianet'in haberinde ise; Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, parkın tasarımının engellilere yönelik olduğu ve bu nedenle söz konusu tabelanın koyulduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Murat Bakan: TUSAŞ'a saldırıda güvenlik zafiyeti olduğu düşünüyoruz

SONRAKİ HABER

Yargıtay, Gazeteci Mehmet Baransu'ya verilen 13 yıl 6 ay hapis cezasını onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa