25 Ekim 2024 14:04

Almanya Başbakanı Scholz: Ukrayna savaş nedeniyle NATO üyesi olamaz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'nın savaşta olması sebebiyle NATO'ya üye olamayacağını söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, katıldığı bir televizyon programında Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Scholz, Ukrayna'nın savaşta olması sebebiyle NATO'ya üye olamayacağını söyledi.

ZDF televizyon kanalında katıldığı programda Scholz, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin gündemde bulunmayan bir süreç olduğunu belirterek, "Savaş halindeki bir ülkenin NATO üyesi olamayacağını anlamanın çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda Washington'da ve Vilnius'ta karar aldıklarını ve beklentilerini açıkladıklarını anlatan Scholz, "Ancak şu anda bu kararın ötesinde yeni bir karara gerek olmadığına inanıyorum” diye ekledi.

Ukrayna'ya destek verirken bunun Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşmemesini sağlayacak sağduyulu adımlar atılmasının gerektiğini belirten Scholz, "Bu, benim çok net olduğum ve pozisyonumu değiştirmeyeceğim bir konu” ifadesini kullandı.

Gerilimi tırmandıracak silahları Ukrayna'ya tedarik etmeyeceklerini vurgulayan Scholz, Alman Taurus füzelerinin teslimatını örnek göstererek, "Benim görüşüm açık. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu. (Berlin/AA)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, Gazeteci Mehmet Baransu'ya verilen 13 yıl 6 ay hapis cezasını onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa