25 Ekim 2024 14:06

Baran Güran'ın azlettiği Diyarbakır Barosu dosyayı müşteki olarak takip edecek

Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran daha önce vekaletname verdiği Diyarbakır Barosu’nu azletti. Baro Türkiye’de bir ilk olarak ‘müşteki kurum’ sıfatıyla davaya katılacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Abi Baran Güran daha önce Diyarbakır Barosu’na verdiği vekaletnameyi iptal etti. İlk duruşması 7 Kasım’da görülecek olan davaya, Diyarbakır Barosu da Türkiye’de bir ilk olarak ‘müşteki kurum’ sıfatıyla katılacak.

NARİN’İN ABİSİ GERİ ADIM ATTI

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu’ndan Avukat Aydın Özdemir, “Daha önce Narin’in abisi Baran Güran Diyarbakır Barosu’nun süreci takip etmesi için vekaletname vermişti. Fakat birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaleti geri çekti. Daha önce aile genel olarak Diyarbakır Barosunun kurumsal yapısına güveniyoruz, Baro tarafsız bir şekilde dosyada yer alsın diyordu. Ancak birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaletini iptal etti. Biz Baro olarak o vekaleti kullanarak herhangi bir işlem yapmamıştık” dedi.

Özdemir, Türkiye’de ilk defa bir baronun kurum olarak bir dosyaya ‘müşteki’ sıfatıyla katıldığını ifade ederek, “Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla Barolar şu ana kadar ‘müşteki’ olarak hiçbir dosyaya kabul edilmediler. Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Barosu’nun girişimiyle bu talep kabul edildi. Gelinen aşamada yargılama makamlarının Diyarbakır Barosunu müşteki olarak eklemesi daha önemli hale geldi. Artık ailenin onay veya muvafakatine gerek olmadan bizler dava dosyasını takip edebileceğiz. Diyarbakır Barosu oluşturduğu Dava Takip Komisyonuyla yargılamanın tüm aşamalarında yer alacak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Ailenin talebi olsun veya olmasın biz ‘müşteki’ sıfatıyla dosyaya katılıyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Başbakanı Scholz: Ukrayna savaş nedeniyle NATO üyesi olamaz

SONRAKİ HABER

Rüşvetten yargılanan AKP’li eski Bağlar Belediyesi Başkanı Beyoğlu'na 3 yıl 9 ay ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa