25 Ekim 2024 17:35

Betek Boya işçileri mesaiye kalmamaya başladı

Petrol-İş Sendikasına üye olarak çoğunluğu sağlayan Betek Boya işçileri, patronun toplu iş sözleşmesi masasına oturması için eylemlerine devam ediyor. 

Fotoğraf: Betek boya işçileri

Paylaş

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) Tembelova'da bulunan ve binin üzerinde işçinin çalıştığı Betek Boya'da işçiler, patronun yetkiye itirazını geri çekerek sendika ile toplu sözleşme masasına oturmasını istiyor. Betek Boya işçileri, vardiya giriş ve çıkışlarında eylemlerine devam ediyor. Patronun yetki itirazını geri çekmemesi ve anlaşmaya yanaşmaması üzerine işçiler yemek molalarında çatal kaşıkları masaya vurarak protesto yapmaya başladı. Mesaiye de kalmamaya başlayan işçiler, ilereleyb günlerde patronun alacağı pozisyona göre eylemlerine devam edecek.

NE OLMUŞTU?

Betek Boya'da (Filli Boya) çoğunluğu sağlayarak yetkiyi alan Petrol-İş Gebze Şubesi, patronun yetki itirazına karşı fabrikada uyarı eylemlerine başlamıştı. Patronun sendikalaşmaya saygı duymasını ve masaya oturarak toplu iş sözleşmesi sürecinin bir an önce başlamasını talep eden işçiler, eylemlerine devam ediyor. (Gebze/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Dr. Halis Yerlikaya’nın yargılandığı davada, mahkeme davanın reddine karar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa