25 Ekim 2024 18:03

Bakan Yerlikaya TUSAŞ saldırısını anlattı: Saldırgan 3. kata kadar çıktı

İşçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik saldırının başlangıcından son anına kadar nelerin yaşandığını anlattı, "Akademinin içerisinde rehin olayı yaşanmamıştır, net, açık" dedi.

Fotoğraf: Güven Yılmaz/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ'a yönelik saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya konuşmasında saldırının başlangıcından son anına kadar neler yaşandığını anlattı:

Saldırının 15.26'da gasbedilen taksinin TUSAŞ'ın nizamiyesine gelmesiyle başladığını belirten Yerlikaya, biri kadın biri erkek iki saldırganın araçtan inerek çevredekilere ateş açtığını anlattı.

Hemen orada hayatını kaybedenler olduğunu söyleyen Yerlikaya, "Yaralanmasına rağmen Atakan Şahin kahramanımız ki o da şehit oluyor. Yaralı olmasına rağmen karşısındakine ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. 15.26'dan 4 dakika sonra yaralandığını görünce kadın terörist kendini patlatıyor. Vücudunda, daha önceki bu nevi saldırılardan biliyoruz, üzerinde önemli miktarda plastik patlayıcı var" diye konuştu.

JANDARMA 14 DAKİKA SONRA GELMİŞ

Patlamanın 15.30'da gerçekleştiğini aktaran Yerlikaya, 10 dakika sonra da iki zırhlı araçla birlikte jandarma özel harekatın olay yerine geldiğini bildirdi.  Yerlikaya şöyle devam etti:

"Yani saldırıdan 14 dakika sonra. Jandarma Genel Komutan Yardımcı, Emniyet Genel Müdürümüz, iki bakan yardımcımız oraya en kısa sürede 730 emniyet ve jandarma birimi geliyor. Başta İHA olmak üzere eylemin olduğu yer hava unsurlarımız oraya gönderiliyor.

15.30 evet kadın terörist yaralandı ve çıkamayacağını anlayınca kendini imha edip patlattıktan sonra. 15.52'de bir zırhlı araç 17 polis özel harekat birimimiz nizamiyeye en yakın olan akademi binasına erkek teröristin girdiğini bildiği için oraya giriyor. Binanın dışı tamamen cam, turnikeler, kapı var."

"REHİN OLAYI YAŞANMADI"

"Oraya büyük bir azametle girmemiz gerektiğine karar veriliyor. Hızla turnikelere geliyor, oraya patlatarak cama giriyor. Elindeki çelik koruyucu kalkanlarla birlikte 17 özel harekat giriyor. Terörist 2 el bombası atıyor. Arkadaşlarımız hazırlıkla. İki arkadaşımız, özel harekat polisimiz hafif yaralanıyor. Terörist bina içinde yukarı doğru kaçıyor. Arkadaşlarımız temkinli, orada çatışma başlıyor.

Hiçbir şekilde içeride akademinin içerisinde rehin olayı yaşanmamıştır, net, açık. Eğer biz içeriye bu şekilde girmekte geç kalsaydık Allah muhafaza bunları konuşuyor olabilirdik. Orada benim polis özel harekatımın doğru karar vermesi, cesareti, hiçbir şekilde arkadaşlarımızın rehin alınmayla ilgili bir olay yaşatmamıştır.

Panikleyen terörist ikinci, üçüncü kata çıkıyor, bağışlayın beni tuvalete sığınıyor, sıkışıp kalıyor. 16.40'da buradan çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor."

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZDE MERMİ YARASI YOK"

"Biz bütün bu tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. Hiçbir özel harekatımızda bir mermi yarası yok, hiçbir jandarmamda bir mermi yarası yok. Camın patlamasından kırıklardan hafif yaralanmalar hariç. Herhangi bir yaralanma olmaksızın teröristi bu kadar kısa süre içerisinde böyle çok az denebilecek zayiatla, özel harekatımızın yeteneğini, cesaretini ve azmini gösteriyor. Jandarma özel harekatımız orada vatandaşlarımızın ve oradaki çalışanlarımızın sahipsiz olmadığını geliyor. Oraya 730 arkadaşımız 20 dakika içinde geliyor.

"GÜÇLERİMİZ 15.52'DE TESİSE GİRDİ"

"Jandarmamızı tebrik ediyorum, polisimizi tebrik ediyorum. Akademi binasının içine giriş 15.52 ve o lanet teröristin kendisin patlatmak durumunda kaldığı 16.40'a kadar bizim kararlılığımız olabilecek en az zayiatla başarmış olduk." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİAYDER davasında 16 kişi hakkında ceza

SONRAKİ HABER

TUSAŞ'ın özel güvenliği Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü'nün kayınbiraderine emanet iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa