25 Ekim 2024 18:56

TUSAŞ'ın özel güvenliği Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü'nün kayınbiraderine emanet iddiası

TUSAŞ’ın özel güvenliğinin başındaki ismin Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürünün kayınbiraderi Mustafa Çiftçi olduğu iddia edildi. DDM, "iddia doğru değil" dese de Çiftçi'nin TUSAŞ'ta çalıştığını doğruladı.

Fotoğraf: Muhammed Abdullah Kurtar/AA

Paylaş

TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Veli Ağbaba “güvenlik zafiyeti” tartışmalarına değindi. Ağbaba, TUSAŞ’ın özel güvenliğinin başındaki ismin Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürünün kayınbiraderi Mustafa Çiftçi olduğunu söyledi. DDM "iddia doğru değil" diyerek yaptığı açıklamada Çiftçi'nin TUSAŞ'da çalıştığını doğruladı.

''HİÇBİR EĞİTİMİ OLMAYAN BU KİŞİ SADECE BİRAZ DAHA FAZLA MAAŞ ALSIN DİYE...''

Stratejik öneme sahip TUSAŞ’ın güvenliğinin başındaki isme dikkat çeken Ağbaba, “Temel Kotil’in 2017’de yönetici olmasıyla beraber bütün nitelikli yöneticilerin gönderildiği dönem, daha önce Enerji Bakanlığı’nın özel kaleminde yardımcı personel olarak çalışan Mustafa Çiftçi. Güvenlik konusunda hiçbir eğitimi, bilgisi, tecrübesi olmayan bu kişi sadece biraz daha fazla maaş alsın diye, TUSAŞ gibi bir kurumda çok kritik bir göreve atanıyor. Tek özelliği Cumhurbaşkanlığı Özel kalem Müdürü Hasan Doğan’ın kayınbiraderi olması. Yedi yıldır bu görevde olan kişiye mi hesap sormalı, yoksa liyakatsiz kişileri oraya atayan şirket yöneticilerine mi hesap sormalı?​” diye tepki gösterdi.

“ESKİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’IN YEĞENİ DE ATANIYOR”

Bir diğer atamadan da bahseden Ağbaba, “Bu arada aynı dönemde bir atama daha yapılıyor. Sercan Oktay. Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yeğeni. İlaç represantı olarak çalışırken, hiçbir teknik bilgi ve tecrübesi yokken, 2017’de TUSAŞ Tesisler Onarım ve Bakım Müdürlüğüne atanıyor. Yerinde ODTÜ elektrik mühendisi olan 20 yıl tecrübeli biri varken, onu alıp bu arkadaşı atıyorlar. Bu büyüklükteki bir şirkette, bütün tezgahların, tesisin bakımından sorumlu olan kişi. Bu arkadaş atandıktan sonra dört ay odasından çıkmıyor aman birisi bir soru sormasın diye. Üstelik daha fazla maaş alsın diye, bir alt şirket kurup şimdi onun başına genel müdür olarak atanıyor” dedi.  

TUSAŞ’ta liyakatsiz atamalar nedeniyle güvenlik zafiyetinin olduğunu söyleyen Ağbaba son olarak şunları söyledi: “Bunlar sadece örneklerden birkaçı. Ayrıca böyle bir kuruluşa, dış güvenlik için jandarma veya polis neden zırhlı araç konulmadı. Bir tane resmi polisin dahi olmaması zafiyet değilse nedir? Bundan sorumlu olan idarecilerin de hesap vermesi gerekir.''

“ŞİRKET KOORDİNATÖRLÜĞÜNE GETİRİLDİ”

Ayrıca gazeteci İsmail Saymaz’da Mustafa Çiftçi'nin daha önce TUSAŞ’ta Kurumsal Güvenlik Müdürü olarak çalıştığını ifade etti. Kurumun güvenlik hizmetinin özelleştirilmesi üzerine 'Cat Güvenlik' isimli şirketin kurulduğunu, Çiftçi’nin de söz konusu şirketin koordinatörlüğüne getirildiğini kaydetti.

DMM: ÇALIŞTIĞINI DOĞRULADI

DDM "iddia doğru değil" diyerek yaptığı açıklamada Çiftçi'nin TUSAŞ'da çalıştığını doğruladı. Çiftçi'nin güvenlik firması sahibi olmadığı belirtilen açıklamada, TUSAŞ'ta güvenlik biriminde sözleşmeli olarak çalıştığı aktarıldı. Çiftçi'nin hangi pozisyonda çalıştığı ve ne gibi yetkilere sahip olduğuna ise değinilmedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yerlikaya TUSAŞ saldırısını anlattı: Rehin alma olayı yaşanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa