25 Ekim 2024 22:23

CHP, AYM'nin iptal ettiği düzenlemeyi "memnuniyetle karşıladı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, AYM'nin belediyelerin yetki alanına giren konulara bakanlığın müdahalesini mümkün kılan düzenlemeyi iptal etmesini "memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının altyapı tesislerinin inşası ve kentsel dönüşüm gibi belediyelerin yetki alanına giren konulara müdahalesini mümkün kılan düzenlemeleri iptal etmişti.

İptal kararına ilişkin X hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek,  "Türkiye’de gittikçe otoriterleşen iktidarın eğilimlerinden biri de merkezi yönetimin görev alanını genişleterek, yerel yönetimlerin görev alanlarına müdahale etmek ve etki alanını kısıtlamaya yönelikti" diye belirtti.

Zeybek, "Kentlerimizin ve halkımızın faydasına olacak tüm süreçlerde merkezi yönetim ve yerel yönetimlerimiz arasındaki koordinasyonu sağlamaya yönelik hassasiyetimizi korurken; yerel yönetimlerimizin bürokratik etki alanına ve çalışma biçimine olumlu etkisi olacak bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den ‘konvoy’ açıklaması: Görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır

SONRAKİ HABER

Konya’da Ebru Küçüktaşdemir, ayrı yaşadığı erkek tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa