26 Ekim 2024 11:39

Rojin’in ölümüne dair rapor: Mide yemek doluydu, kanında anestezik madde vardı

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin’in, Rojin Kabaiş’e ilişkin raporunda, “(…) Rojin’in akciğerlerinde su olmadığı, midesinin yemek dolu olduğu, kanında anestezik madde olduğu konuşulmaktadır" denildi.

Rojin Kabaiş

Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni kaybolduktan 18 gün sonra Van Gölü kıyısında bulundu. Kabaiş’in cansız bedeni bulunması ardından yürütülen soruşturmaya “gizlilik” kararı getirildi. Rojin’in ölümüne dair soru işaretleri devam ederken, T24’e konuşan baba Nizamettin Kabaiş, “Kızımın otopsisine katılan bir doktor ‘6 gün suda kalmışsa kalmıştır, 18 gün olsaydı bütün bedeni dağılırdı’ dedi” diye belirtti.

GÜVENLİK ÖNLEMİ HALA YOK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Gürsel Tekin’in hazırladığı raporun detayları da haber de yer aldı. Haber şöyle: “Tekin’in hazırladığı rapora göre 32 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversite kampüsünün kuzey sınırı ile Bardaklı Köyü arasındaki sınır, önlem ve güvenlik amacıyla kapatıldı ama sonrasında kapatılan bölüm Rektör Hamdullah Şevli’nin talimatıyla açıldı.

‘Rojin’in kaybolduğu kampüs giriş çıkışını tekrar açtırmıştır. Bahsi geçen alanda herhangi bir güvenlik kulübesi veya görevli güvenlik personeli konulmamış, halihazırda açık ve ilgili bölgenin güvenlik kameraları çalışmamaktadır. Ayrıca bu telli sınırın açılmasını isteyen muhtar Tevfik Uçar kampüs içindeki birçok yapı işleri ihalesini almasıyla ve Rektör Hamdullah Şevli’yle olan sıkı dostluğuyla Van kamuoyunda dikkat çeken bir isim olarak bilinmektedir.’

  Bardakçı Köyü sınırlarında tel örgüler kaldırılarak Van YYÜ Rektörlüğü tarafından açılmıştır. Mevcut alan hala açık, kamera veya güvenlik görevlisi olmamakla birlikte ve herhangi bir güvenlik önlemi hala alınmamıştır. Rapora göre ki yerel basına da yansıdı bu konu, on yıldır görev yapan üniversitenin güvenlik müdürünün yerine rektör yardımcısının makam şoförü, güvenlik müdürü olarak atandı!

‘Rektör Yardımcısı Murat Kayrı’nın makam şoförü Dilaver S. ilgili birim başına getirilmiş ve konu Van basınında skandal olarak yer bulmuştu.’

“MİDESİ DOLU OLDUĞU KONUŞULMAKTA…”

Tekin’in hazırladığı raporda Rojin’in otopsi işlemiyle ilgili de şu bilgiler yer aldı: ‘Henüz resmi otopsi raporu bildirilmeyen Rojin Kabaiş’in darp ve cebir izi olmadığına dair bilgiler ilgiyi dağıtmak için sızdırıldı ve aileye henüz bilgi verilmedi. Van YYÜ Rektörü otopsi gecesi sabah 04.00’e kadar otopsiyi hastanede beklemiştir. Otopside her ne kadar darp olmadığı şeklinde ön bilgi olarak paylaşılmışsa da Rojin’in akciğerlerinde su olmadığı, midesinin yemek dolu olduğu, kanında anestezik madde olduğu konuşulmaktadır.’

Raporu dikkate aldığımızda şu soruyu soralım… Eğer Rojin kaybolduğu gün intihar ettiyse 18 günün sonunda midesinin boş olması gerekmez miydi? Rektör raporda iddia edildiği gibi neden sabah 04.00’e kadar hastanede bekledi? Rojin’in otopsisiyle ilgili boynunda kırık olduğu iddiası da var.  Raporda Van YYÜ. Rektörü Hamdullah Şevli’nin yakınındaki isimlerin geldiği görevler de yer alıyor.  Söz rektörden açılmışken, Prof. Hamdullah Şevli, özel üniversite olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Van YYÜ’ye 2019 yılında rektör olarak atandı. Üstelik iki kez… AKP Genel Merkez’de Fatma Betül Sayan’nın sosyal politikalar başkanı olduğu dönemde başkan yardımcısı kadrosunda görev yaptı. 2015 seçimlerinde AKP’nin Van adaylarından biriydi. 2018 seçimlerinde de yine Van’dan aday adayı oldu.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan hastanelerdeki hekimler: İtibarsızlaştırma ve işsizlikle karşı karşıyayız

SONRAKİ HABER

Esnaf yapılandırma bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa