26 Ekim 2024 11:50

Evrensel’le dayanışma gecesi: ‘Anadoluyum Ben’ izleyici karşısına çıktı

‘Anadoluyum Ben Ahmed Arif’ tiyatro oyunu Didim’de Evrensel Gazetesi dayanışma gecesinde seyirci karşısına çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elif DİKBAŞ
Didim  

Metin Boran’ın yazdığı Fahri Bozbaş’ın hem yönetip hem de tek kişilik performansıyla Ahmed Arif’i canlandırdığı, ‘Anadoluyum Ben Ahmed Arif’ tiyatro oyunu Didim’de seyirci karşısına çıktı.

Evrensel Gazetesi dayanışma gecesi kapsamında sergilenen tiyatro oyununa Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Evrensel Gazetesi yazarı İhsan Çaralan, ilçedeki kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda Evrensel Gazetesi okuru katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Zerrin Alparslan yaptı. Alparslan, Evrensel Gazetesi’nin 1995 yılında ‘İşte Türkiye Gerçeği’ manşetiyle çıktığını hatırlatarak, “Fabrika önünde, sanayi sitesi girişinde, işçi duraklarında, grev çadırlarında, sendikal mücadelede, emeğin sesi gerçeğin habercisi seslenişini duyarız. Ülkemizde siyasal demokrasinin kazanılması mücadelelerinde, Kürt halkının ulusal eşitliği, Filistin halkı ile dayanışma, ‘Ülkede demokrasi bölgede Barış’ şiarı varsa Evrensel oradadır. Kadın katliamları, çocuk ve bebek katliamları, tacizler, tecavüzler, cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan talepler Evrensel'in ilk sayfalarında yer alır. ‘Eşit işe eşit ücret’ mücadelesinde Evrensel ve kadın eki olan Ekmek ve Gül kadınların kürsüsü olmuştur. Alevilerin Eşit yurttaşlık talebi Evrensel’in gündeminde yerini alır. Dağlarımız, topraklarımız, zeytinliklerimiz, maden şirketlerine; güzel kıyılarımız 5 yıldızlı otelleri peşkeş çekilirken, doğamızı koruma mücadelesinde de Evrensel en ön saflardadır. Biz mücadele azmimizi dostlarımızla birlikte düşmanlarımızın diş gıcırdatmalarından ve Metin Göktepe'nin katledildiğindeki yüzündeki gülümsemeden alırız”dedi.

2 perde olan oyunda, Ahmed Arif’in edebiyatçı ve ozan kimliği, okul yılları, mahpusluk hayatı, kendisi gibi şair olan arkadaşlarıyla yaşadığı anılar anlatıldı. Ahmed Arif’in şiirlerinin müzikal bir biçimde seslendirildiği oyunda, o zamanın Türkiye siyasal ve toplumsal tarihine de değinildi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Esnaf yapılandırma bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa