26 Ekim 2024 12:22
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2024 20:55

İran, İsrail saldırısında 4 askerin öldüğünü duyurdu

İran, İsrail'in dün gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında 4 askerinin hayatını kaybettiği duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail gece saatlerinde İran'a hava saldırısı düzenledi. Başkent Tahran'da bazı patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu ise "askeri hedeflere" saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in gece İran'a düzenlediği saldırılarda 4 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Buna göre, Binbaşı Hamza Cihandide, Binbaşı Seccad Mansuri, Astsubay Mehdi Şahruhifer ve Astsubay Mehdi Nekevi'nin yaşamlarını yitirdiği ifade edildi.

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir karara kadar kapattığını bildirdi. İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralı bilgisinin olmadığını kaydetti. İran'da uçuşlar, bugün saat 09.00 itibarıyla yeniden başladı.

Ayrıca İsrail ordusu İran'a yönelik saldırıların "tamamlandığını" duyururken, İran saldırıya "orantılı karşılık" vereceğini açıkladı.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamalarda ise İsrail’in meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade edilerek, “İran karşılık verirse, İsrail'i savunacağız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de Başkarcı Dağı’ndaki orman yangını üçüncü gününde

SONRAKİ HABER

Konya’da öldürülen Ebru Küçüktaşdemir daha önce de ölümle tehdit edilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa