26 Ekim 2024 12:22

İran ordusu İsrail saldırısında iki askerin öldüğünü duyurdu

İran, İsrail'in dün gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında iki askerinin hayatını kaybettiği duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail dün gece saatlerinde İran'a hava saldırısı düzenledi. Başkent Tahran'da bazı patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu ise "misilleme" saldırısı olduğu açıkladı.

Saldırılara ilişkin İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in gece İran'a düzenlediği saldırılarda iki askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti ordusu, İran'ın güvenliğini savunup halkı ve İran'ın çıkarlarını korurken, suçlu Siyonist rejiminin saldırılarına karşı koyduğu esnada savaşçılarından ikisini kurban vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

İran devlet televizyonu saldırıda hayatını kaybeden ordu mensubu askerlerin isimlerini Binbaşı Cihandide ve Astsubay Şahruhifer olarak açıkladı.

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir karara kadar kapattığını bildirdi. İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralı bilgisinin olmadığını kaydetti. İran'da uçuşlar, bugün saat 09.00 itibarıyla yeniden başladı.

Ayrıca İsrail ordusu İran'a yönelik saldırıların "tamamlandığını" duyururken, İran saldırıya "orantılı karşılık" vereceğini açıkladı.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamalarda ise İsrail’in meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade edilerek, “İran karşılık verirse, İsrail'i savunacağız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de Başkarcı Dağı’ndaki orman yangını üçüncü gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa