26 Ekim 2024 15:31

Bahçeli: Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi dini ve siyasi farzdır

Öcalan’la ilgili yaptığı konuşması tartışma yaratan Bahçeli, Ziya Gökalp'ten alıntı yaparak, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi hem dini hem de siyasi bir farzdır" dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Öcalan’ın “umut hakkı”ndan bahseden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda konuştu.

Ziya Gökalp'i anlatarak sözlerine başlayan Bahçeli, “Ziya Gökalp demiştir ki; 'Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi hem dini hem de siyasi bir farzdır.' Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Kürt ve Türk, ortak düşman ve tehlikeyle karşı karşıya. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var” dedi.

İYİP Genel Başkanı Musallat Dervişoğlu’nun ip fırlatmasına ilişinde konuşan Bahçeli, şunları söyledi; “Hiç kimse bizimle Türklük konusunda yarışa girmesin, söz düellolarına girmesin, ip, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. Heveslerini kursaklarında teker teker bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz. Makam peşinde koşanları adam yerine bile koymayız”

TUSAŞ saldırısına ilişkinde konuşan Bahçeli, “TUSAŞ saldırısı PKK/YPG'nin kimin maşası olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın BRICS toplantısına katıldığı gün, bizim de salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından terör örgütleri Türkiye'ye kanlı mesaj vermişlerdir. Bu kanlı mesajı ayaklarımızın altında çiğniyoruz. Yeni yüzyılda terörsüz Türkiye, huzurlu Türkiye'ye, müreffeh ve muasır Türkiye'ye hep beraber ve el ele ulaşacağımıza inanıyorum. Kaderimiz bin yıllık kardeşliğimizdir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon’da maden ve enerji şirketlerine karşı miting: Tekellerin talanına seyirci kalmayacağız

SONRAKİ HABER

Uzaklaştırma kararına rağmen ölümle tehdit edilen kadın: Ölmek istemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa