26 Ekim 2024 16:11
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2024 16:49

Erdoğan Hatay'da konuştu | Seçim öncesi siyasi tehdit, seçim sonrası ‘Bizde ayrımcılık yok’

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez" dediği Hatay'da kura çekimi töreninde konuştu, "Bizde ayrımcılık yok" dedi.

AFAD Hak Sahipleri Kura Çekimi 1 isimli Youtube kanalının yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Gülderen Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nda 130 bininci Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Seçim öncesinde 3 Şubat tarihinde toplu konut teslim töreni için kente giden ve oy isteyen Erdoğan’ın konuşmasının açılış bölümünde de gündemi seçim sonuçlarıydı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde kentte yaptığı konuşmada “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” diyerek depremzedeler hizmet götürmemekle tehdit eden Erdoğan "Hatay'ı alın dedik ve aldınız, Hatay 1 Nisan'da gerçek belediyecilikle tanıştı. Bu nedenle şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Depremzedeler yaralarını sarmaya çalışırken başkaları koltuk kapmaca oynuyordu. Hatay gündelik siyasetin ayak oyunlarının kurbanı olmuştu” dedi.

Konuşmasında alanda açılan “Reis sayende Anka Kuşu gibi küllerimizden doğuyoruz” pankartını da anons eden Erdoğan “Hatay’dan tüm ülkeye örnek olacak bir sonuç bekliyorduk, boşa çıkarmadınız. Oy yoksa hizmet de yok diyenlerden değiliz. Bizde ayrımcılık olmaz” iddiasında bulundu.

Erdoğan konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"31 Mart akşamı sandıkların kapanmasıyla birlikte seçim yaraşı bitmiş artık Hatay'a hizmet yarışı başlamıştır. Hatırlayın oy yoksa hizmette yok diyenlerden değil, bize oy versin ya da vermesin Hataylı kardeşlerimize hizmet götürenlerden olacağız. Bizde ötekileştirme olmaz, bizde insanları kökenine, meşrebine, görüşüne göre tasnif etmek olmaz. Bizde asıl olan milletimizin takdiridir, muhabbetidir, hayır duasını almaktır."

'İÇ CEPHE' SÖYLEMİNİ SÜRDÜRDÜ

"Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Millet olarak birlik ve beraberliğimiz her türlü hainliğin, her türlü alçaklığın, her türlü sabotaj girişiminin fevkindedir. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak hedeflerine ulaşamayacaklar. İç cephemizi sarsamayacaklar, ezeli ve ebedi kardeşliğimize pusu kuramayacaklar. Aramıza nifak tohumları ekenmeyecekler"

İSRAİL SALDIRILARINA DEĞİNDİ

"Dün gece İsrail saldırganlığının hedefi olan komşumuz İran'a ve İran hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan siyonist İsrail hükümeti bu tarz saldırılarla bölgesel bir çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail'in ve destekçilerinin bu oyununa gelinmemesi son derece önemlidir ve İsrail bu anlayışla, bu kafayla bir yere varamayacak."

EYLÜL DENİLDİ EKİME, 2024 DEDİ 2026’YA SARKTI

Erdoğan, düzenlenen törenle kentte 130 bininci konutun teslim edildiğini iddia derken; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 20 Ağustos’ta konut dağıtımının eylül ayında Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağını açıklamıştı.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada Hatay’da 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi olmak üzere toplam 254 bin 195 konut yapılacağını iddia etmişti. Bu hızla devam edilmesi durumunda kentteki konut yapımının 2026’ya sarkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından 31 Mart'ta yaptığı konuşmada “319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” demişti.

HAKARET ETMİŞTİ

Erdoğan geçmişte Maraş depremlerinden en çok etkilenen illerden Hatay'da "Elbette eksiklikler var. Şartlar böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedikten sonra kurtarma çalışmalarını eleştirenlere 'Haysiyetsiz' demişti. Daha sonra sonrasında helallik istediği kente seçim çalışmalarında tekrar gelen Erdoğan bu defa da "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadeleriyle AKP'ye oy vermeyenlere adeta sopa göstermişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: İktidarın kadrolaşma aracı olan mülakatlara derhal son verilmeli

SONRAKİ HABER

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 42 bin 924'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa