26 Ekim 2024 19:41

Karşıyaka Kent A.Ş. işçileri ücretleri için eylem yaptı

Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. işçilerinin ücretlerinin zamanında ödenmemesi sorunu devam ediyor. En son Ağustos ücretinden 7 bin TL alan işçiler, sendikaları Genel-İş ile birlikte eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. işçilerinin ücretlerinin zamanında ödenmemesine karşı DİSK/Genel İş Sendikası 8 No’lu Şube, Kent A.Ş. işçilerinin katılımı ile belediye önünde basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, İşçilerin, 2024 Nisan TİS'ten kaynaklı 3 aylık geriye dönük alacakları, Ağustos'tan yatırılan 7 bin dışında kalan ücret ve Eylül ayı maaşı alacağı bulunduğunu belirterek, "Maaşların ne zaman yatırılacağı belli değil. Belediye yönetimi bilgi aktarmıyor. Bu belediyede sadece Kent Aş çalışanlarının maaşı zamanında yatmıyor. Siz bu belediyenin mülki amiri olarak neden buna müsaade ediyorsunuz?" diye sordu.

Tüm çalışanların maaşlarının yatırıldıktan sonra 750 Kent Aş çalışanına ayrımcılık yapılarak maaşlarının 2 ay geciktirildiğini belirten Gümüştekin, Belediye yönetiminin bunu açıklamasını ve maaş alacaklarını istedikleri için 93 çalışanını 26 ve 46 kodları ile haksız hukuksuz işten çıkarmasının mantığını çalışanlarla ve kamuoyu ile paylaşmasını beklediklerini söyledi.

"7 BİN LİRA İLE NE YAPALIM?"

Ağustos'ta aldığımız 7 bin lira ile ev kirası mı ödeyelim, kredi kartı borcumuzu mu, kredimizi mi, faturalarımızı mı ödeyelim? Yoksa çocuklarımıza harçlık mı verelim?Çocuklarımız okula yürüyerek gidiyor" dedi.

Maaşların ve ücret alacaklarının zamanında ve tek seferde düzenli olarak ödenmesini istediklerini vurgulayan Gümüştekin, "26 ve 46 kodları ile haksız hukuksuz işten çıkartılan arkadaşlarımızın bir an önce geri dönmesini istiyoruz. Hakkımızı alana kadar bu alanda daha güçlü olmaya devam edeceğiz" dedi.

Eylemde, "Sefalete teslim olmayacağız", "Kent Aş. işçisi köle değildir", "İnsanca yaşam istiyoruz" sloganları atıldı.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da sokak hayvanları için miting: Anayasa Mahkemesi’nden yasa iptal talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa