27 Ekim 2024 14:45

Prof. Dr. Şenol Babuşcu: 200 TL olan elektrik faturası 500 TL'ye çıkacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun son düzenlemesine göre 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak.

Fotoğraf: a_roesler/Pixabay

Paylaş

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, elektriğe gizli zam yapıldığını belirterek, "Buna göre yıllık 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. Bunların mevcut durumda, örneğin 200 TL olan faturası katlanacak ve 500 TL civarına çıkacak" ifadelerini kullandı.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, elektriğe gizli zam yapıldığını ifade etti.

Sosyal medya hesabından "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu dün önemli bir karar aldı" diyen Babuşcu, "'Son Kaynak Tedarik Tarifesi' limitleri yenilendi. Yeni Tarife, elektrikte belirli bir tüketim limitinin üzerinde olan abonelerin, devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanmasını düzenliyor" ifadelerini kullandı.

"EPDK kararı uyarınca konut aboneleri için geçerli limitler 1 Ocak 2025'ten itibaren yıllık 5 bin kilovatsaate (kw) indirildi" ifadesini kullanan Babuşcu, şunları söyledi:

"Buna göre yıllık 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. Bu gruba girenler tedarikçisini bulacak, elektriğini satın alacak. Bunların mevcut durumda, örneğin 200 TL olan faturası katlanacak ve 500 TL civarına çıkacak."

Babuşcu, "Ülkemizde yaklaşık 45 milyon konut elektrik abonesi var. Bu durumdan abonelerin % 20'si yani 10 milyon civarında konut abonesi etkilenecek..." ifadelerini kullandı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Patates üreticisi: En ufak çiftçi bile bankaya 1 milyon TL borçlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa