27 Ekim 2024 15:47

Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı

Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılması üzerine Şenyaşar ve Yıldız aileleri yemekte bir araya geldi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde katliama maruz kalan Şenyaşar ailesi ile Yıldız ailesi düzenlenen yemekte bir araya geldi, Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız el sıkıştı. 

Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan Millet Bahçesi'nde yapılan etkinliğe Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, Urfa milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Urfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar katıldı.

Emine Şenyaşar sağlık sorunları gerekçesiyle, yakın zamanda tahliye olan Fadıl Şenyaşar ile Celal Yıldız, Mikail Şimşek ve Enver Yıldız de ev hapsinde oldukları için görüşmeye katılmadı. 

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "İnanıyorum bu barış kalıcı bir barış olarak kalacaktır. Barışın diğer sorunlara örnek olmasını temenni olmasını umut ediyorum. Bu barış sadece iki ailenin barışı değil, toplumun birliği için anlamlıdır" dedi.
 
Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk de "Ailelerimiz barış iradelerini ortaya koydular. Her iki aileye de teşekkür ediyoruz. Barış yapmak zordur. Önemli olan bunu sürdürmektir. Sorumluk barışı yapanlara düşüyor. Ailelerimiz bu bilinç ile hareket etmeli. Umarım ömür boyu sürer" ifadelerini kullandı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar katledilmişti. Saldırıda babası ve iki ağabeyini kaybettikten sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar ile  tutuklular Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız hakkında 18 Ekim'de tahliye kararı verildi. Anne Emine Şenyaşar’ın adalet nöbeti tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmesiyle sona ermişti. Tahliyenin ardından iki ailenin barışması için siyasetçiler görüşme gerçekleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye Öcalan tepkisi

SONRAKİ HABER

İlaç avro kuruna yapılan zam: İlaç krizinde asıl sorun Türkiye'nin ilaç alım politikası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa