27 Ekim 2024 16:09

İsrail Cibaliya Mülteci Kampına ve BM okuluna saldırdı: En az 31 ölü

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'ya düzenlediği saldırıda en az 20 kişi, Gazze'nin batısında yerinden edilenlerin sığındığı BM okulunu bombalaması sonucu ise en az 11 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ayman Alhesi/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde yerleşim alanlarına düzenlediği hava saldırılarında en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail, Gazze'nin batısında yerlerinden edilenlerin sığındığı BM okulunu üçüncü kez bombaladı. Saldırı sonucu en az 11 kişi yaşamını yitirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş Filistinlilerin sığınma merkezi olarak kullandığı Fahura Okulu bölgesinde yerleşim alanlarının havadan bombalandığı aktarıldı. Saldırıda çoğu çocuk ve kadın en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı ifade edildi.

OKULA SALDIRIDA EN AZ 11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail, Gazze'nin batısında Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı Eş-Şati Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı "Esma" okulunu bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

 

İsrail savaş uçakları, 7 Haziran ve 19 Ekim'de de "Esma" okulunu bombalamıştı. Saldırıda 10'dan fazla kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

 

 

Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerinde yaklaşık üç haftadır yoğun saldırı ve kuşatmasını sürdüren İsrail ordusu, gece saatlerinde de Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahya'da sığınmacı bir ailenin kaldığı evi vurmuş, saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da düzenlediği saldırıda ise en az 35 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti. 

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 210'u çocuk, 11 bin 742’si kadın olmak üzere 42 bin 924 Filistinli hayatını kaybetti, 100 bin 833 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İlaç avro kuruna yapılan zam: İlaç krizinde asıl sorun Türkiye'nin ilaç alım politikası

SONRAKİ HABER

İstanbul’da yaşam maliyeti yüzde 71 arttı, öğrenciler çalışmak zorunda kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa