Emeklilerin Ankara yürüyüşü başladı: Açlığa ve yoksulluğa karşı insanca yaşam

Tüm Emeklilerin Sendikası’nın 5 koldan başlattığı Ankara yürüyüşü başladı. Yürüyüşün İzmir koluna katılacak olan Foça yürüyüş kolu, "insanca bir yaşam" talebiyle eylem yaptı.

27 Ekim 2024 17:05
Paylaş

Tüm Emeklilerin Sendikası’nın 27 Ekim’de 5 koldan başlattığı Ankara Yürüyüşü başladı. Foça'da da emekliler insanca bir yaşam talebiyle yürüyüş düzenledi. 

Tüm Emeklilerin Sendikası yoksulluğa karşı 27 Ekim’den itibaren 5 koldan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşün İzmir koluna katılacak olan Foça Yürüyüş kolu bugün Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından çarşı içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca “İnsanca bir yaşam istiyoruz”, “Yoksulluğa açlığa hayır”, “Sağlıkta katkı payına hayır” sloganları atıldı.

"EKMEK ALMAYA ZORLANIYORUZ"

Tüm Emekliler Sendikası Foça Temsilcisi Dilhan Akçay, emeklilerin hayatta kalmak için dahi günlük zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek "Çoluğumuza çocuğumuza ekmek almaya zorlanıyoruz. Ülkemizde ne savaş var, ne de kıtlık. İyi ki yok, ama tarihimizde hiç olmadığı kadar sefalete mahkum yaşıyoruz. Bu sefaleti bize yaşatanların iktidarıyla yönetilmek istemiyoruz” dedi. Sadece emeklilerin değil, milyonlarca vatandaşın işsizlikle boğuştuğunu ifade eden Akçay, "Üniversite mezunlarının dahi asgari ücretle iş olanağı bulamadığı ülkemizde, kadın cinayetleri, iş cinayetleri, uyuşturucu tacirliği ve uyuşturucu kullanımı had safhalardadır” diye konuştu.

"İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Foça merkezinin ardından yürüyüş kolu Foça Bağarası’na doğru harekete geçti. Burada konuşan Tuğrul Çölmekçi, “İnsan olanın insanlığından utandığı bu düzene kayıtsız kalamazdık. Yıllarca hamurunu terimizle yoğurduğumuz bu güzel yurdumuzda insanca yaşamak en temel hakkımız olduğu kadar, bütün emekçilerimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın, işsizlerimizin de hakkıdır." dedi.

"SENDİKA HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Sendika hakkının engellenmesinin son bulması çağrısı yapan Çölmekçi, "Emeklilerin aylıklarına 15 bin lira seyyanen artış yapılması, 5510 sayılı yasanın kaldırılıp, emekliler, çalışanlar, hukukçular, bilim insanları ve bakanlık temsilcilerinin oluşturduğu çalıştayla yeni bir emeklilik yasasının yapılması için, yurttaşlarımızın güvenli yaşam ve güvenli gelecekleri için, 2025 bütçesinin adil ve eşitlik esasına göre tasarlanıp yapılmasını istiyoruz” diye seslendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da kadınlar etkinlikte bir araya geldi: Barış, güvenlik ve eşitlik için mücadeleye

SONRAKİ HABER

TİP'ten "yenidoğan çetesi" protestosu: Çetenin başı AKP ve MHP’dir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa