27 Ekim 2024 18:03

Sarar işçilerinin eylemi sürüyor: Sözleşme imzalansın, işimizin başına geçeli

Sarar işçilerinin TİS ve sendikalı çalışma hakkı için başlattıkları eylem sürüyor. İşçilerden Samet Koç, toplu sözleşmenin bir an önce imzalanıp, haklarının verilmesini istediklerini söylüyor.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Öz Büro İş üyesi Sarar işçileri, Samsun Piazza AVM’deki şubede eyleme başladı. Eylemdeki Sarar işçilerinden Samet Koç, “En yakın sürede sözleşmenin imzalanmasını, haklarımızın verilmesini istiyoruz” dedi.

Sarar işçileri, mağazalarında şirketin toplu sözleşmeye oturması, maaşlarda artış ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle yurdun farklı noktalarındaki şubelerde 60 gündür iş yavaşlatma eylemleri yapıyor. İşçiler Samsun Piazza AVM’deki şubede eylem başlattı. Eylemdeki işçilerden Samet Koç iki aydır Sarar çalışanları olarak grevde olduklarını taleplerinin sendikalarıyla beraber toplu iş sözleşmesi yapılması olduğunu söyleyerek, “Sarar giyim sözleşme imzalamaya yanaşmıyor. Bu yüzden de biz de haklarımızı talep ediyoruz. Maaşlarımızı iyileştirme, yemek ücretlerimizi iyileştirme, yol ücretlerimizi iyileştirme hepsini talep ediyoruz. Ama maalesef ki bu zamana kadar iki aydır olumlu bir dönüş yapılmadı tarafımıza” dedi.

Eylem süreçleri hakkında bilgi veren Koç şöyle konuştu: “Dört gündür de Samsun Piazza AVM Sarar Mağazasında grevdeyiz biz de arkadaşlarla dört kişi olarak. Buradan sesleniyoruz. En yakın sürede sözleşmenin imzalanmasını, haklarımızın verilmesini istiyoruz. İşimize geri dönmek, işimize başlamak istiyoruz. Dediğim gibi uzun bir süreç oldu. Aslında ocak ayından bu yana ge len bir süreç bu. Sekiz ay boyunca yapılamayan sözleşme sonucu sendikanın kararıyla greve çıktık. Biz de işçiler olarak bu grevi destekledik. Ağustos 27’den bu yana grevdeyiz. Bu zamana kadar Sarar giyimden de herhangi bir dönüş, iletişim ya da bir yaklaşım olmadı. İnşallah en yakın zamanda kendilerinden taleplerimize çağrı, yanıt bekliyoruz. Biz de işimizin başına geçip çalışmak istiyoruz.” Eylemdeki diğer işçi Gültekin Arıkan ise “60 gündür Türkiye genelinde grevimiz devam etmektedir. Bu süreç nereden baksanız bir senedir devam ediyor. Biz haklarımızın peşindeyiz. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Sadece haklarımızı istiyoruz. Ailemizi, çocuklarımızı geçindirmek istiyoruz. Bir an ön ce sonuçlanmasını istiyoruz.” diye konuştu. (Samsun/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TİP'ten "yenidoğan çetesi" protestosu: Çetenin başı AKP ve MHP’dir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa