27 Ekim 2024 20:23

İBB Şehir Tiyatrolarında bu hafta iki konuk oyun sahnede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tiyatro sezonunun yeni haftasında 9 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

Fotoğraf: Jean-Louis Fernadez

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT), tiyatro sezonunun yeni haftasında 9 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

Bu hafta sanatseverleri Alp Tuğhan Taş’tan William Shakespeare’e, Suat Derviş’ten Özen Yula’ya klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin ön planda olduğu bir repertuvar bekliyor.

Bu hafta “Savaş ve Barış” (konuk oyun), “Hekabe, Hekabe Değil” (konuk oyun), “İkinci Perdenin Başı” (yeni oyun), “Hamlet”, “Tartuffe”, “Fosforlu Cevriye”, “Hayat Der Gülümserim”, “Kuğunun Şarkısı”, “Zehir” adlı oyunlar seyirciyle buluşacak.

SAVAŞ VE BARIŞ

Dünya edebiyatının başyapıtlarından, Napolyon savaşlarının ortasında üç aristokrat ailenin aşk, dostluk, ihanetle örülü hikayesini anlatan Savaş ve Barış, Helen Edmundson’un uyarlamasıyla Mehmet Birkiye’nin rejisinde Tolstoy’un Rusya’sından günümüz toplumlarına geçerliliğini yitirmeyen temaları merkezine alıyor.

Oyunda Cüneyt Gürbüz, Emre Işık, Serhat Güzel, Zeynep Özan, Başar Alemdar, Büşra Özdemir / Asena Keskinci, Ahmet Buğra Karakoyun, Ezgi Özbalı, Fatih Sevdi, Ata Şimşek, Nursel Çeliktürk, Tekin Ezgütekin, Sezen Düzakar Çetindaş, Çağrı Mengüç, İlker Bağlam, Tunç Efe, Semih Eraslan, Umut İsfen rol alıyor.

Oyun, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfının (İKSV) 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, 31 Ekim’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde sahneleniyor.

HEKABE, HEKABE DEĞİL

Molière’e kadar uzanan kökleriyle günümüzde faaliyetini sürdüren en eski tiyatro topluluğu olan Comédie-Française, prömiyerini bu yaz Avignon Festivali’nde gerçekleştirdiği en yeni yapımıyla İstanbul Tiyatro Festivali’ne geliyor. Tiago Rodrigues’in yazıp yönettiği oyun, yine 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 2 ve 3 Kasım tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde sahnelenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Çaylar YİBO yeniden yapılıp açılmazsa MEB'e gideceğiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa