28 Ekim 2024 10:53

Sinan Ateş'in ailesine saldırının para karşılığı yapıldığı ortaya çıktı

Sinan Ateş Davasının son duruşmasında Selma Ateş'e saldıran kişiyi azmettiren iki ismin 3 bin TL para verdiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Sinan Ateş Davası, son duruşma günü olan 2 Ekim'de yaşanan şiddet olaylarıyla bir kez daha Türkiye'nin gündemine oturdu. Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, duruşmanın ara verilmesinin ardından Sinan Ateş’in ailesi, Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nin bahçesinde beklerken saldırıya uğradı.

Olay, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç ve onun yanında bulunan eşi, annesi, kız kardeşi ile Millî Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ın sohbet ettiği sırada başladı. İddialara göre, Mertcan Kılıç isimli saldırgan, Selma Ateş Kazanç’ın arkasından yaklaşarak boynundan tutup çekti. Kazanç'ın eşi, karısını korumak amacıyla müdahale ederken, Kılıç ona da vurdu. Ayrıca, Kılıç, Sinan Ateş’in diğer ablası Sevda Ateş Yörükoğlu'nu yere düşürerek sürüklemeye başladı.

Olay yerinde hızla müdahale eden polis, Kılıç'ı gözaltına aldı ve sonrasında kadına karşı basit yaralama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, saldırıyı azmettirdikleri öne sürülen Servet Bozkurt ve Ümit Özdağ da gözaltına alındı. İddialara göre, bu iki kişi, Kılıç'a saldırı için 3 bin TL ödemiş ve saldırı anını telefonla kaydetmiş. Kılıç'ın saldırı için cezaevine taksiden getirildiği belirtildi.

Servet Bozkurt, ifadesinde kendisinin ve Kılıç'ın aynı mahalleden olduklarını, o gün cezaevine ziyaret için geldiklerini belirtti. Kılıç’a sadece borç olarak para verdiğini, kesinlikle azmettirme niyeti olmadığını ileri sürdü. Özdağ ise, cezaevine para yatırma bahanesiyle olay yerine geldiklerini ve olay sonrası hızla uzaklaştıklarını anlattı. Her ikisi de yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme tedbiri ile serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail basınına göre Netanyahu, Mısır'ın önerdiği Gazze'de kısa süreli ateşkesi reddetti

SONRAKİ HABER

Eski Bolivya Devlet Başkanı Morales'e suikast girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa