28 Ekim 2024 12:43

Yankı Bağcıoğlu, gazilerin yaşadığı protez ve ortez sorununa dikkat çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin protez ve ortez sorununun çözülmesi çağrısı yaptı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin temel ihtiyacı olan daha önce gündeme getirdiği protez ve ortez sorununun halen çözüme kavuşmadığına dikkat çekerek, “Protez ve ortez raporlarının yalnızca Ankara’da verilebilmesi ve protez üretiminin sadece bu merkezde yapılabilmesi, illerden Ankara’ya gelmek zorunda kalan gazilerimizi büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, gazilerin yaşadığı protez sorunuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bağcıoğlu, daha önce gündeme getirdikleri protez ve ortez sorununun halen çözüme kavuşmadığına işaret etti.

Bağcıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"Gazilerimizin en temel ihtiyacı olan protez ve ortez raporlarının yalnızca Ankara’da verilebilmesi ve protez üretiminin sadece bu merkezde yapılabilmesi, illerden Ankara’ya gelmek zorunda kalan gazilerimizi büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu süreç; gazilerimizin hem maddi hem de psikolojik anlamda yıpranmalarına neden olmaktadır. Özellikle, engelli statüsündeki ve post travmatik stres bozukluğu tedavisi gören gazilerimiz için bu süreç daha da ağır bir yük oluşturmaktadır. 12 Ağustos 2024 tarihinde konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na sunduğumuz soru önergesi henüz yanıtlanmadı. Bu sorunları çözme amacıyla siyasetin dışında bir tutum sergiliyoruz. Gazilerimizin mağduriyetini gidermek adına diğer siyasi partiler tarafından sunulacak her türlü kanun teklifine destek vermeye hazırız.”

Bağcıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerini protez konusunu çözmek adına duyarlı olmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Özel, 'yeni' süreç açıklaması: Öcalan'la mutabakata varılmaksızın yapıldığına ihtimal vermiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa