31 Ekim 2024 22:04
/
Güncelleme: 22:33

Maden-İş’ten özelleştirmeye karşı miting: "Madenlerin özelleştirilmesi işten atma ve düşük ücret demek”

Maden-İş Sendikası, Çayırhan Termik Santrali ve Linyit İşletmelerinin satışına karşı KİAŞ Kömür İşletmeleri önünde miting düzenledi: “Madenlerin özelleştirilmesi işten atma ve düşük ücret demek.”

Maden-İş’ten özelleştirmeye karşı miting: "Madenlerin özelleştirilmesi işten atma ve düşük ücret demek”

Fotoğraf: ANKA

Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası Çayırhan Termik Santrali ve Linyit İşletmelerinin özelleştirilmesine karşı KİAŞ Kömür İşletmeleri önünde açıklama yaptı.

Çayırhan Termik Santral işçileri ve bölge halkı kortej eşliğinde Çayırhan Termik Santrali nizamiyesinden KEİŞ Maden İşletmeleri’ne kadar yürüdü. Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap mitinge katılarak destek verdi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Akçul, “Bu maden aynı zamanda ülkemizin ortak zenginliğidir, halkımızın malıdır. Ancak bugün bu madenin ve santralin kapısına özelleştirme adı altında kilit vurmak isteniyor. Net olarak ifade etmek istiyorum bunun adı özelleştirme değil, varlık satışıdır, ülkemizin geleceğini satmaktır. Emekçilerin ve bu bölgede yaşayan her insanın ekmeğiyle oynamak demektir” dedi.

“BU HAKSIZLIĞA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Özelleştirmenin iş güvencesini ortadan kaldıracağını söyleyen Akçul, “Özelleştirilen işletmelerde işçi ücretleri düşer, sosyal haklar azalır. Buradan uyarıyoruz: Çayırhan Termik Santrali’ni ve Maden Sahaları’nı özelleştirilmesi demek işten atılmalar demektir, daha düşük ücret demektir, güvencesiz çalışma ve zor koşul demektir. Bu, madenciye ve enerji işçisine yapılan bir zulümdür. Bizi diri diri mezara gömmek demektir. Bizi yok saymalarına, bu haksızlığa asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et