‘Özel hastane çetesi soruşturması hastane sahiplerini kapsamalı’
Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, özel hastane çetesi soruşturmasının hastane patronlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel
Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli oda yönetimiyle birlikte özel hastane çetesi soruşturmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Soruşturmayı değerlendiren Tiyekli olayın Türkiye’nin en büyük sağlık skandallarından biri olduğuna dikkat çekerek soruşturmanın özel hastane patronlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade etti.
Özel hastane çetesinin her yönüyle soruşturulması gerektiğini kaydeden Lütfi Tiyekli, “Yasak olmasına rağmen hastanelerin yoğun bakımlarını kiralıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin mevzuatının hiçbir yerinde hastanelerin yoğun bakım kiralanması diye bir mevzuat yok. Ama buna rağmen göz yumuluyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından buna göz yumuluyor veya görmezden geliniyor ve bu kişiler bütün kirli yolları kullanarak, çeşitli insanları satın alarak bu yoğun bakımları çalıştırmaya çalışıyorlar. Tabii amaç para kazanmak olduğu için de bu servislerde yetkin olan kişiler çalıştırılmıyor. Bu çete elemanları parayı düşündükleri için bu buldukları herkesi buralarda çalıştırmışlar ve sonuçta maalesef acı olarak yaşandı” diye konuştu.
Soruşturmanın sonunu nereye giderse gitsin, kime dayanırsa dayanırsın devam etmesinden yana olduklarını belirten Tiyekli “Burada suçu olan kim varsa mutlaka yargılanması gerektiğini istiyoruz ve bu olayların çok iyi incelenmesini istiyoruz. Biliyorsunuz Kahramanmaraş'ta bir deprem oldu, inşaat şirketlerinin sahipleri yıkılan binalardaki kusur nedeniyle tutuklandı. Şu anda bir kısmı cezaevinde. Hastanelerde de canlarımız, çocuklar vefat etti. Peki bu hastane sahiplerinin sorumluluğu yok mu? Onlar da bilinçli taksirle ölüme sebep oldu, niye hastane sahiplerine soruşturma yapılmıyor?” dedi.
'HASTANELERİN BÜTÜN İŞLEMLERİ DİDİK DİDİK EDİLMELİ'
Özel hastanelerin gereğince denetlenmediğini söyleyen Tiyekli “Eğer bir kurum denetlenmiyorsa, yoğun bakımları kiraya veriliyorsa o hastanenin diğer birimlerine de bakmak lazım. Şimdi diğer birimlerini kim işletiyor bunların? Belki erişkin yoğun bakımda, yaşlı bakımlarda da bunlar yapıldı. Bu yüzden bu soruşturmalar genişletilmeli. O hastanelerin bütün işlemleri didik didik edilmeli. Bugün vatandaşın aldığı ilacı didik didik inceleyen, ‘Siz bu ilacı aldınız mı?’ diye telefon eden SGK oralara gidip ‘Siz bu işlemleri yaptınız mı?’ diye tek tek hesap sorulmalı” ifadelerini kullandı. (Kahramanmaraş/DHA)
Evrensel'i Takip Et