4 Nisan 2013 04:12

İDDİANAME HAZIR DEĞİL

Türkiye Barolar Birliğinde Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde insan hakları bağlamında hükümlü ve tutuklu hakları paneli gerçekleşti. Panel öncesi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar bir açılış konuşması yaptı. Coşar, Türkiye’de avukatlık mesleğini icra etmenin zor olduğunu ifade ederek, avukatların uğradıkları saldırılara dikkat çekti. Tutuklu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlara da değinen Coşar, “Meslektaşlarımızın tutuklandıkları günden bu yana 2.5- 3 ay geçmiş olmasına rağmen ortada hâlâ hazırlanmış bir iddianame yoktur. Bu durum son derece ciddi bir hak ihlalidir” dedi.

TANRIVERDİ CEZAEVİNDE

Cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamaları ise bu konuda çokça haber yapan gazeteci İsmail Saymaz dile getirdi. Saymaz, tutuklulardan kendisine gelen onlarca mektup ve fotoğraflarla, cezaevlerindeki tutukluların insanlık dışı uygulamalara maruz kaldığına dair teker teker örneklere dikkat çekti. BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de gözlemlerini aktararak Saymaz’ı destekledi. Kürkçü, şu anda cezaevlerinde bir ‘düşman hukuku’ uygulandığını belirtti. CHP Milletvekili Veli Ağbaba da Pozantı’da yaptıkları incelemeleri ve bunu dile getirdiği için tutuklanan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi’yi hatırlattı.

EN İYİ CEZAEVLERİYMİŞ

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ise; adeta tüm iddialara yanıt verme çabasıyla yaptığı konuşmasında, yaşanan insan hakları ihlallerini cezaevlerindeki sıkışıklığa bağladı ve bunların ‘basit uygulamalar’ olduğunu öne sürdü. Türkiye’deki cezaevlerinin Avrupa’dakilerden iyi olduğunu iddia eden Üstün’ün sözlerine karşılık ilk tepki panelin moderatörü Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Celal Ülgen’den geldi. Üstün’ün, karakolda işkence ile öldürülen Engin Çeber olayının aydınlatılmasını örnek göstermesinin ardından ise İsmail Saymaz tepki gösterdi. Saymaz, kamera kayıtları kaybedilen ve gözaltındayken öldürülen Festus Okey’i örnek gösterdi. (Ankara/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et