10 Kasım 2024 11:45

Milei'nin emek düşmanı politikaları Buenos Aires'te protesto edildi

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin işçi haklarını hedef alan politikaları başkent Buenos Aires'te binlerce kişinin katıldığı eylemle protesto edildi.

Milei'nin emek düşmanı politikaları Buenos Aires'te protesto edildi

Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

Buenos Aires'in tarihi Lezama Parkı'nda toplanan binlerce Arjantinli, aşırı sağcı Devlet Başkanı Javier Milei’nin emek düşmanı politikalarını protesto etti.

Eyleme, SUTNA Genel Sekreteri Alejandro Crespo, AGD UBA'dan Ileana Celotto ve Polo Obrero Partisi lideri Eduardo Belliboni ile beraber çok sayıda sendika lideri ve kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Arjantinliler başkent Buenos Aires'te Başkan Milei’nin politikalarını protesto etti

Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

AA'nın haberine göre Arjantinliler, Milei yönetiminde sosyal harcamalarda ve işçi haklarında yaşanabilecek olası kesintilere karşı olduklarını dile getirdi, işçi sınıfı ve azınlık grupların korunmasını önceleyen politikalar talep etti.

Arjantinliler başkent Buenos Aires'te Başkan Milei’nin politikalarını protesto etti

Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

GREV HAKKI VE KIDEM TAZMİNATI HEDEFTE

Milei yönetimi, grev hakkı sınırlandırmak, iş sözleşmeleri ve kıdem tazminatı sistemini değiştirmek, çalışma kurallarını yeniden tanımlamak ve kamu şirketlerini özelleştirmek istiyor. Hükümet yakın zamanda 7 bin kamu çalışanının sözleşmesini de feshetmişti.

Milei, daha önceki açıklamalarında, kamu harcamalarını kısacağını ve sosyal destek harcamalarını azaltacağını bildirmişti.

Arjantinliler başkent Buenos Aires'te Başkan Milei’nin politikalarını protesto etti

Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

(DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et