Milas’ta doğa katliamına karşı mücadele çağrısı yapıldı
Milas’ta doğa katliamına ilişkin düzenlenen formda, doğanın ciddi tahribatlar yaşadığı, Milas’taki ormanlık alanların yüzde 68’den yüzde 60’lara düştüğü ifade edilerek, mücadele çağrısı yapıldı.
Fotoğraf: Evrensel
Muğla’nın Milas ilçesinde dernekler, siyasi parti ve sendikaların çağrısıyla Üçfidan parkında doğa katliamlarına dikkat çekmek amaçlı form düzenlendi. Milas’ın doğal yaşamında ciddi tahribatlar yaşandığı, ormanların kesildiği, önemli oranda orman alanlarının yandığı, ormanlık alanların yüzde 68’den yüzde 60’lara düştüğü, bu durumun kuraklığa neden olduğu ifade edilen formda, mücadele çağrısı yapıldı.
Forumun sunumunu yapan Milas 78’liler ve Eğitim Sen ilçe yöneticisi Hüdaverdi Günay, Kazdağları’nda Cengiz Holdingin maden için bir milyon ağacı kesme girişimine karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiğini söyledi.
Günay, “Latmos’ta doğa ve tarih tahribat edildi. Akbelen’i 5 yıldır koruduğumuz, nöbet tuttuğumuz için her geçen gün üstümüze soruşturmalar ve davalar açılıyor. Ormanı işgal ve ormandan faydalanma suçlamalarıyla yargılanıyoruz. Tek ağacımız kesilmesin, yakılmasın, yok olmasın istedik. Nöbet tuttuk, her şeyimizi, varımızı yoğunuzu ortaya koyduk. Ormanı işgal edenler, kesip yok edenler bellidir. Bize açılan davalar mücadelemizi bitirmek ve vazgeçirtmek için yapılıyor. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bu memleket bizim. Bizler kim miyiz? Havasına, suyuna, toprağına, köyüne, vatanına sahip çıkan yurtseverleriz” dedi.
“ORMANLIK ALANLAR YÜZDE 68’DEN YÜZDE 60’LARA DÜŞTÜ”
Formda Milas 78'liler Üyesi Nevzat Çağlar Tüfekçi, Güllük Körfezi Koruma Platformu Üyesi Gönül Turhan, MUÇEP Milas Üyesi Fikret Çoban, İASOS Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Murat Kemal Gündüz, Mandalya Çevre Platformu Üyesi Mehmet Binli, Eski Muğla Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Evran: TİP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Tuncer, SOL Parti Milas İlçe Başkanı Hüseyin Yorulmaz, DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Sedat Polat da konuşmalarıyla katkıda bulundu.
Forumda söz alan konuşmacılar doğal yaşamda ciddi tahribatlar yaşandığını dile getirerek, ormanların kesildiğini, önemli oranda orman alanlarının yandığını, yüzde 68’den 60’lara düştüğünü, bu durumun kuraklığa neden olduğunu ifade etti.
Muğla’nın Milas ilçesinin adının son yıllarda madencilik faaliyetleriyle doğal yapısındaki tahribatlarla anılmaya başlandığını dile getiren konuşmacılar, yaşam alanlarına ve ormanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu. (Muğla/EVRENSEL)