16 Kasım 2024 13:53

Halfeti’de kayyıma karşı nöbet sürüyor

Halfeti'de kayyıma karşı başlatılan nöbet eyleminde, yarın Batman’da yapılacak "Demokrasi ve Özgürlük” mitingine katılım çağrısı yapıldı. 

Halfeti’de kayyıma karşı nöbet sürüyor

Fotoğraf: MA

Urfa’nın Halfeti ilçesinde belediyeye atanan kayyıma karşı başlatılan direniş nöbeti 13’üncü gününde sürüyor. Sabahın erken saatlerinde ablukaya alınan belediye binası önüne gelen yurttaşlar, direniş nöbetini sürdüğü alana "Kayyım değil demokrasi" ve “Direnerek kazanacağız” pankartları astı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Halfeti Belediye Eşbaşkanları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram’ın yanı sıra DEM Parti Hatay il ve ilçe örgütü yöneticileri ile partinin Siverek ve Birecik ilçe örgütü yöneticileri de katıldı. 

“İRADEMİZE ASLA KET VURAMAYACAKLAR”

DEM Parti Hatay İl Eşbaşkanları Seher Cevheroğlu ve Naim Özbek, yarın Batman’da yapılacak "Demokrasi ve Özgürlük" mitinginin önemine değindi. Cevheroğlu, "İrademizle kazandığımız 3 belediyemize yeniden kayyım atandı. İrademize asla ket vuramayacaklar, belediyeler bizimdir, halkındır, kadınlarındır, gençlerindir. Bu sebeple Halfeti'ye dayanışmaya geldik. Yarın Batman'da bir mitingimiz var. Tüm halklarımızı bu gaspa karşı mitingimize çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özbek ise, "Burada yapılan saldırı, darbe, gasp adına ne dersek diyelim, Kürt halkına, Kürdistan'da yaşayan halklara değil Türkiye'deki bütün halklara yapılmıştır. Yarın gerçekleştireceğimiz mitinge Türkiye'deki bütün halkları, ötekileri bekliyoruz" diye kaydetti. 

Direniş nöbeti, Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam ediyor. (Urfa/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et