21 Kasım 2024 13:01
/
Güncelleme: 13:21

ABD Senatosu, İsrail'e silah satışını engelleyecek tasarıları reddetti

Bağımsız Senatör Bernie Sanders ve birkaç Demokrat Parti üyesinin, İsrail'e silah satışını engellemeyi amaçlayan üç karar tasarısı, ABD Senatosunda reddedildi.

ABD Senatosu, İsrail'e silah satışını engelleyecek tasarıları reddetti

Senato binası | Fotoğraf: Phil Roeder/Flickr (CC BY 2.0)

ABD Senatosu, bağımsız Senatör Bernie Sanders ve birkaç Demokrat Parti üyesinin, İsrail'e silah satışını engellemeyi amaçlayan üç karar tasarısını reddetti.

Karar tasarıları, ABD’nin İsrail’e tank mermileri, havan mermileri ve Gazze'ye atılan bombalara sıklıkla takılan yönlendirme kiti JSAMS’ın satışlarını engellemeyi öngörüyordu.

Oylama öncesinde Sanders, Senato kürsüsünde yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun “uluslararası ve ABD hukukunu ihlal ettiğini, insan haklarını çiğnediğini ve insani yardımı engellediğini” ifade etti. Sanders, kararların “İsrail'in gelen saldırılara karşı kendini savunmak için kullandığı sistemlerin hiçbirini etkilemeyeceğini ve yalnızca saldırı silahlarına odaklandığını” söyledi.

100 senatörden 79’u İsrail'e tank mermisi satışının engellenmesini öngören karar tasarısına karşı oy kullanırken, 18'i ‘kabul’ oyu kullandı. Havan mermilerinin sevkiyatını durduracak ikinci önergeye ise 78 senatör karşı çıkarken, 19'u destekledi. JSAMS’ın sevkiyatını durdurmayı amaçlayan üçüncü karar tasarısı için ise senatörler tarafından 17 lehte, 80 aleyhte oy kullanıldı. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et