06 Nisan 2013 12:47

ABD’nin gündeminde Suriye var

WASHİNGTON’a ziyarette bulunacak bazı Ortadoğu ülke liderlerin yapacağı görüşmelerde gündemde ilk sırada Suriye’de yaşanan kriz yer alacak. Beyaz Saray, ABD Başkanı Obama’nın Ortadoğu’ya yaptığı ziyaretin ardından bir aylık bir süre içinde Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Ürdünlü liderleri

ABD’nin gündeminde Suriye var
Paylaş

WASHİNGTON’a ziyarette bulunacak bazı Ortadoğu ülke liderlerin yapacağı görüşmelerde gündemde ilk sırada Suriye’de yaşanan kriz yer alacak. Beyaz Saray, ABD Başkanı Obama’nın Ortadoğu’ya yaptığı ziyaretin ardından bir aylık bir süre içinde Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Ürdünlü liderleri ağırlayacak.
Liderlerin ziyaret tarihlerinin açıklanmasının ardından görüşmelerde hangi gündem maddelerinin öncelikle ele alınacağı merak konusu olmuştu. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney beklenen açıklamayı günlük basın toplantısında yaptı. Carney, Obama’nın Ortadoğulu liderler ile çok önemli gördüğü ve fazlasıyla odaklandığı Suriye’yi ve bölgedeki diğer gelişmeleri kapsayacak birkaç konuyu görüşeceğini ifade etti.
Görüşmeler konusunda öngörüde bulunmak istemediğini de belirten Carney, Suriye, Ürdün, İsrail ve Filistin bölgesinde yaşanan son gelişmeleri kesin olarak görüşülecek konular arasında gösterdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar ve LGBT'ler Mis Sokak'ta hesap sordu

SONRAKİ HABER

Merkel kızerkek ayrımına karşı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa