2 Aralık 2024 13:46
/
Güncelleme: 15:29

Akar: Esad bizimle iş birliği yapsaydı bu aşamaya gelinmezdi

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, cihatçı grupların Suriye'deki saldırılarına dair "Esad zamanında bizimle iş birliği yapsaydı bu aşamaya gelinmezdi" dedi.

Akar: Esad bizimle iş birliği yapsaydı bu aşamaya gelinmezdi

Hulusi Akar | Fotoğraf: DHA

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, cihatçı grupların Suriye'deki saldırılarına dair TV100'den Hacı Yakışıklı'ya açıklamalar yaptı.

Türkiye destekli cihatçı gruplardan oluşan Suriye Milli Ordusu (SMO, eski adıyla ÖSO), Kürtlerin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki Tel Rıfat'ı, Heyet Tahrir Şam (HTŞ) öncüğündeki cihatçılar ise Esad yönetimi kontrolündeki Halep'i ele geçirirken Akar, "Sahadaki çatışmalar Türkiye'nin dışında gelişen olaylardır" iddiasını öne sürdü. "HTŞ'yi uzaktan tanıyoruz, kendi başlarına hareket ediyorlar, onlara sufle verenler olabilir" diyen Akar, "Dışişleri Bakanlığımız olaylara hakim vaziyette. En ciddi soru şu: Bunlar aldıkları bölgelerde tutunabilecek mi?" ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın henüz harekete geçmediğini ve "yapacakları olacağını" söyleyen Akar, şöyle devam etti:

"Esad zamanında bizimle iş birliği yapsaydı bu aşamaya gelinmezdi. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz yeni sığınmacılar olmasını istemiyoruz. Bunu kendilerine söyledik. Bu şartlarda ilişkiler daha zorlaştı. Rusya, İran güvensizlik ortamı arttı. Çok yönlü olaylar var. Sadece HTŞ kaynaklı denmesi mümkün değil. Kim kazandı, kim kaybetti bakmak lazım. Rusya, İran, Suriye kaybeder. Bizim işimiz kendi güvenliğimiz. Taviz vermemek, boşluk bırakmamak gerekir. Ne olursa olsun meselemiz bizim sınırlarımızdır." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et