Remzi Çalışkan'ın tutuklandığı soruşturmada gizli tanık ifadeleri yer aldı
Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan'ın tutuklandığı soruşturmada gizli tanık ve itirafçı ifadeleri yer aldı.
Fotoğraf: Evrensel
DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Göksoy ve Genel- İş eski Diyarbakır Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen, 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklandı.
BAKAN'LA GÖRÜŞECEĞİ GÜN
Kısa Dalga'dan Kemal Göktaş'ın yazısında verdiği bilgilere göre Çalışkan'ın tutuklandığı soruşturmadan 'gizli tanık ve itirafçı' ifadeleri çıktı. Gizli tanık ve itirafçı, Çalışkan’ın 2014 yılında Kandil’de eğitim aldığını iddia etti.
Çalışkan ise ifadesinde bu iddiayı reddetti. Kuzey Irak’a iki kez gittiğini söyleyen Çalışkan, ilk ziyaretin Iraklı sendikacıların daveti üzerine gerçekleştiğini ve ikinci kez de akrabalarını görmek ve alışveriş yapmak için gittiğini anlattı.
Çalışkan ayrıca iddia edildiği gibi 30 gün değil, her birinde 2-3 gün kaldığını anlattı.
SORUŞTURMADA SUNULAN 'DELİLLER'
Çalışkan’ın sendikanın otel ve uçak rezervasyonlarını yapan firmanın sahibine, cezaevindeki kayınbiraderine, sendikanın örgütlenme uzmanına para transferi yapması, 2015 yılında Kobanê sınırında IŞİD’e karşı DİSK’in çağrısıyla gerçekleşen basın açıklaması, 10 Ekim Ankara Katliamından sonra yaptığı sosyal medya paylaşımları da “delil” olarak sunuldu.
Çalışkan ise ifadesinde "Ben Genel-İş Sendikası Başkanı olduğumda sendikanın 28 bin üyesi vardı. Tamamıyla siyasi fraksiyonlardan uzak işçilerin hak ve söz sahibi olduğu, yönetimi işçilerin belirlediği bir anlayış ile sendikayı yönettim. Bu sayede üye sayımız 185 bine ulaştı. Tamamıyla işçilerin söz sahibi olduğu, hiçbir terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatı bulunmayan bir sendikanın içerisindeyim" dedi.
9 YIL SÜREN SORUŞTURMA TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI
Çalışkan hakkında 2010 yılında da 'PKK-KCK üyesi' olduğu iddiasıyla Diyarbakır Başsavcılığı’nca bir soruşturma başlatıldığı, 9 yıl süren takip sonunda Çalışkan hakkında hiçbir suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle 2019'da “takipsizlik” kararı verildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)