10 Aralık 2024 22:47

ABD: Suriye ile İsrail arasındaki 'Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşmasını' destekliyoruz

İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeyi işgal etmesini değerlendiren John Kirby, Suriye ile İsrail arasında imzalanan "Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması"na dikkat çekti.

ABD: Suriye ile İsrail arasındaki 'Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşmasını' destekliyoruz

Fotoğraf: ABD Savunma Bakanlığı

Beyaz Saray, Suriye ile İsrail arasında 1974'te imzalanan "Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşmasının" geçerliliğine dikkati çekerek, "Bu anlaşmayı elbette destekliyoruz ve bu konuda İsrailli muhataplarımızla yakın temas halindeyiz." açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, Suriye'deki son durumu ve İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeyi işgal etmesini değerlendirdi.

Kirby, ABD yönetimi olarak 1974 yılında imzalanan anlaşmanın halen geçerli olduğunu atıfla, "Bu anlaşmayı elbette destekliyoruz ve bu konuda İsrailli muhataplarımızla yakın temas halindeyiz" ifadesini kullandı.

"İsrail'in Suriye'de doğan güç boşluğu dolayısıyla hissettiği güvensizlik ve tehdit algısını" kabul ettiklerini vurgulayan Kirby, bu noktada "İsrail'in kendini savunma hakkını" sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

İsrail'in işgal eylemine yönelik sorular karşısında detaya girmeyeceğini söyleyen ABD'li danışman, bu konuda İsrail'in kendi adına konuşabileceğini ve şu aşamada daha fazla yorum yapmayacağını kaydetti. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et