12 Aralık 2024 16:35
/
Güncelleme: 13 Aralık 2024 01:51

Rojava'ya saldırılar protesto edildi: Sessiz kalmayın

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük sürdürülen saldırılara tepkiler devam ediyor.

"SESSİZ KALMAYIN, ROJAVA’YA SAHİP ÇIKIN"

Van'da yürüyüşe katılanlar

Fotoğraf: MA

Van’da TJA öncülüğünde, Rojava’ya dönük saldırılar kent merkezinde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. "Rojava biziz, Rojava için yürüyoruz” pankartı açıklan eylemde "Bijî berxwedana Rojava", "Rojava ve Suriye’deki işgal, talan ve katliamlara hayır”, “Rojava Jin jiyan azadî ye”, “Rojava için direniyoruz” ve “Ya özgür bir yaşam ya da görkemli bir direniş” dövizleri açıldı.

Basın metnini DBP Van İl Yöneticisi Evin Babur okudu. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinin hedef alındığını söyleyen Evin Babur Rojava’ya sahip çıkmanın, savaş ve soykırım politikaları karşısında durmanın sadece Kürt halkının değil, Türkiye ve dünya halklarının da sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

Babur, “Çünkü Rojava’nın hedef alınması halkların özgürlük ve demokrasi taleplerinin hedef alınmasıdır. Rojava’nın hedef alınması aynı zamanda ortak ve özgür eş yaşama yönelik bir darbedir. Böylesi bir modeli hedef alan siyasi anlayışlara karşı durmak tarihi bir görev ve sorumluluktur. Bu doğrultuda tüm demokrasi güçlerini ve uluslararası kamuoyunu Rojava’yı hedef alan saldırılar karşısında sessiz kalmamaya, savaş karşıtlığına ve özgürlük mücadelesine ses olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Van'da yürüyüşe katılanlar

Fotoğraf: MA

DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt egemen, kapitalist, emperyalist güçlerin Ortadoğu ve Suriye’de paramiliter güçler eliyle kirli savaş politikalarını yürüttüğünü belirterek "Rojava’daki saldırıların temel nedeninin demokratik yaşam modeline yönelik olduğunu gayet iyi biliyoruz. Rojava, onurumuzdur. Bu kirli savaşa karşı gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerini Rojava’daki halka sahip çıkma destek sunmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü öncülüğünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Cizre İlçe Örgütü binası önünden Dörtyol Kavşağı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Şırnak'ta yürüyüş

Fotoğraf: MA

Yürüyüşe, DEM Parti il, ilçe örgütleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri ile yüzlerce kişi katıldı. 

DEM Parti Şırnak İl Eş Başkanı Nurcan Altürk Rojava'da halkların özgürlük ve demokrasi taleplerinin hedef aldındığını belirterek buna karşı durulması çağrısı yaptı.

Şırnak'ta yürüyüşe katılan kadınlar

Fotoğraf: MA

(HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et