24 Aralık 2024 23:35
/
Güncelleme: 25 Aralık 2024 09:33

HÜDA PAR’lılar Diyarbakır DT'de sahnelenen “Karımın Kocası” oyununu hedef aldı

HÜDA PAR üyesi bir grup Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Hırvatistanlı yazar Miro Gavran'ın kaleme aldığı “Karımın Kocası” oyununu hedef gösterdi, tiyatro önüne gelen bir grup tekbir getirdi.

HÜDA PAR’lılar Diyarbakır DT'de sahnelenen “Karımın Kocası” oyununu hedef aldı

Videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesinde bu akşam sahnelenen “Karımın Kocası” oyunu, oyun başlamadan evvel HÜDA Par’lıların saldırısına maruz kaldı. Hırvatistanlı yazar Miro Gavran'ın kaleme aldığı ve Serkan Budak tarafından yönetilen “Karımın Kocası” oyununu sosyal medyadan hedef gösteren HÜDA PAR üyesi bir grup, akşam saatlerinde Devlet Tiyatrosu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi önüne gelerek tekbir getirdi. Polis ekipleri tiyatro önünde güvenlik önlemleri alırken kitle burada açıklama yaparak oyunun iptal edilmesini istedi.

“DİYARBAKIR DT MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ” İDDİASI

Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren bir vatandaş “Karımın Kocası” ismiyle sahnelenen oyunun 3 kişilik bir oyun olduğu, prömiyer yaptığında da bu isimle sahnelendiğini belirtti. Oyunun isminden ve konusundan kaynaklı HÜDA PAR tarafından “Bir kadının iki kocası nasıl olur, bunlar geleneklerimize ve göreneklerimize aykırıdır” sözleriyle hedef gösterildiğini ifade eden vatandaş, “Oyun şikayet edildi. Şikayet sonucu Diyarbakır Devlet Tiyatroları genel müdürünün dahi bilgisi olmadan oyunun afişi, ismi, afişteki görseller değişirken, kadın oyuncunun görseli afişi koyuldu, o kadın oyuncu hedef gösterildi. Yaşanan olaylar sonrası Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Erkan Aydın’ın istifa ettiği iddia ediliyor. Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğünün, Diyarbakır Valisinin ya da yetkili birinin açıklama yapmaması da endişe verici. HÜDA PAR üyesi bir grubun tepkisi Devlet Tiyatrosu oyununun adını değiştirebiliyor, bundan hiç kimsenin haberi olmuyor. Bunu yapabilenler yarın bir gün hayatımıza da kasteder. İnsanlar gergin ve kaygılı” dedi.

HÜDA PAR: TOPLUMSAL AİLE YAPIMIZI BOZUYOR, AHLAKİ DEĞERLERİMİZİ ZEDELİYOR

Oyunun gösterime gireceğinin duyurulmasının ardından HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığınca sosyal medyadan şu açıklama yapıldı:

“İlimizde Devlet Tiyatroları tarafından sergilenmek istenen ‘Karımın Kocası’ adlı ahlak dışı tiyatro oyunu, kasıtlı olarak toplumsal yapımızı ve değerlerimizi hedef almaktadır. Hırvatistanlı bir yazarın kaleme aldığı bu tiyatro, İslami ve ahlaki değerlerimizi alaya almakta ve aşağılamaktadır. Sahabe ve peygamberler şehri olan Diyarbakır’da, İslam’a ve örflerimize aykırı bu tür etkinlikleri düzenleyenler ve destekleyenler art niyet taşımaktadır. Toplumun ahlaki değerlerini hedef alan, bir kadının aynı anda birden fazla erkekle ahlaksızca yaşam sürmesini normalleştirmeye çalışan bu tür projeler, bilinçli şekilde hayata geçirilmektedir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. HÜDA PAR olarak, toplumsal aile yapımızı bozan ve ahlaki değerlerimizi zedeleyen bu tür etkinliklerin her zaman karşısında duracağımızı bir kez daha vurguluyoruz.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et