24 Aralık 2024 23:44
/
Güncelleme: 25 Aralık 2024 00:14

EMEP Genel Başkanı Aslan: Bize açlık ve sefalet dayatanlardan hesap sormalıyız

Açıklanan asgari ücrete tepki gösteren EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “İşçi ve emekçiler olarak alanlara inmeli, bize açlık ve sefalet dayatanlara hesap sormalıyız” dedi.

EMEP Genel Başkanı Aslan: Bize açlık ve sefalet dayatanlardan hesap sormalıyız

Fotoğraf: Aliye Ceylan/Evrensel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak asgari ücreti 22 bin 104 lira olarak açıkladı. Işıkhan'ın yoksulluk sınırının 3'te 1'i bile etmeyen asgari ücret açıklamasına tepki gösteren Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, “İşçi ve emekçiler olarak alanlara inmeli, bize açlık ve sefalet dayatanlara hesap sormalıyız” dedi.

“ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANARAK HAYATI DURDURMALIYIZ”

Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Tümüyle yerli ve yabancı sermayenin talepleri doğrultusunda belirlenen bu asgari ücret kabul edilemez. ‘Azami yoksulluk işçiye emekçiye yakışır’ diyen iktidar, yine sermayeden yana olduğunu ispatladı. Yoksulluk sınırını 72 bin ve açlık sınırını 27 bin TL olarak açıklayan sendika bürokratları ise ortada yok. İşçi sınıfı ve tüm emekçiler olarak sessiz kaldıkça bu düzen ve sefalet koşulları devam edecek. Sermayenin bize dayattığı açlık sınırını kabul etmemeliyiz, tepkimizi göstermeli, sermaye sınıfı ve politik temsilcilerinden hesap sormak için meydanlara inmeliyiz. İş, ekmek ve özgürlük için memleketin her yerinde yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşanacak bit ücret için üretimden gelen gücümüzü kullanarak hayatı durdurmalıyız. Emek ve meslek örgütleri, mücadeleci tüm sendikalar birlikte genel bir grevin örgütlenmesi için sorumluluk alınmalıdır.”

“MÜCADELE HAYATTA KALMANIN TEK ŞARTIDIR”

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da X hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi; “TÜSİAD'ın, MÜSİAD'ın, sanayi odalarının, IMF'nin, uluslararası derecelendirme kurullarının, cümle sermaye çevrelerinin dediğini yaptın, işçinin, emekçinin canını yaktın. IMF ve Dünya Bankası’nın en çalışkan öğrencisi olan saray burjuvazisi sermayeden bir aferin daha kopardı. Yerli-yabancı tekellere, uluslararası burjuvaziye ve yerli sermayeye bir kıyak daha geçti! Türkiye Yüzyılı masalı işçiye yüz yılın sefaleti gerçeğini dayatıyor. ‘İşçiler birleşmeli, hayatta kalmak için mücadele etmeli’ sözü bir slogan değil, hayır, bu hayatta kalmanın tek şartıdır. Bu ülkenin işçi ve emekçisine açlık ve iş cinayetinden başka bir şey verecek olmayanları, huzursuzluğu gün geçtikçe katlanan işçi sınıfı silkelemeli.”

(HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

İliç siyanür faciasının üzerinden 1 yıl geçti. Hava, toprak ve su zehirlendi; 9 işçi can verdi. Daha fazla altın için kuralsız çalışmanın önünü açanlar aklandı. Halk zehirlenmiş doğa ve işsizlikle baş başa. Facianın ana sorumlularından uluslararası maden tekeli SSR, hisse senedi değerlerinin yükselmesiyle felaket öncesine geri döndü. İliç’teki altın için de “iş birliği içinde olduğu iktidarla” pazarlıkta.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Patronlara övgüler dizip teşekkür eden Gaziantep valisi, Başpınar’da 20’yi aşkın fabrikada başlayan fiili grevleri yasakladı. Eylemler sürüyor.

Evrensel'i Takip Et