3 Ocak 2025 09:00

TÜİK'e göre enflasyon Aralık 2024'te 1,03, yıllık enflasyon yüzde 44,38 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı verilerini açıkladı. TÜİK'e göre Aralık 2024'te enflasyon bir önceki aya göre yüzde 1.03 arttı, yıllık enflasyon ise yüzde 44,38 oldu.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) verilerine göre ise tüketici fiyatları Aralık 2024'te bir önceki aya göre yüzde 2,34 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 83,40 oldu.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU

Açıklanan enflasyon verileri, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacakları zam ile memur maaşlarına yansıyacak enflasyon farkını belirleyecek.

Tüketici fiyat endeksi ekimde yüzde 2,88, eylülde yüzde 2,97, ağustosta yüzde 2,47, temmuzda yüzde 3,23 artış göstermişti. 6 aylık enflasyon oranı yüzde  15,75 olarak belirlendi.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, 6 aylık enflasyon oranında zam alıyor. Emekli maaşları, 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 15,75 oranında artacak.

Memur ve memur emeklileri, temmuz ayında yüzde 10'luk sözleşme zammı almıştı. 6 aylık enflasyonda, bu oranı aşan miktar kadar fark olacak. 2025 yılının ilk 6 ayı için enflasyon farkı yüzde 5,23 oldu. Enflasyon farkının üzerine de toplu sözleşmeden doğan yüzde 6'lık bir zam eklenecek. Memur ve memur emeklilerinin maaşları, 2025 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 11,55 oranında zamlanacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Korku rantı!

Korku rantı!

Saray iktidarı 6.2’lik İstanbul depreminin korkusunu, rant projelerinin hızlandırılmasının aracına çevirme hazırlığında. Şimdiye kadar başta Kanal İstanbul ve rezerv alan uygulamasıyla kaynağı lüks konut projelerine ve müteahhitlere aktaran iktidar, daha büyük projelerin adımlarını atacağını duyurdu. Projelerden emekçilere düşen ise ödenemeyen taksitler ve güvensiz evler oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
25 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et