3 Ocak 2025 12:00

Küçükkaya: Akşener’in özel kalemindeki 3 isim TRT’ye girmiş

"İYİ Parti’den istifaları Meral Akşener mi organize ediyor" sorusunu gündeme getiren İsmail Küçükkaya, Akşener'in özel kalemindeki isimlerin de TRT’ye girdiklerine dikkat çekti.

Küçükkaya: Akşener’in özel kalemindeki 3 isim TRT’ye girmiş

Fotoğraf: DHA

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV’de sunduğu Yeni Bir Sabah programında İYİP’den istifa eden ve AKP’ye geçeceği konuşulan Kürşad Zorlu için eski İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in bazı açıklamalarını aktardı. Küçükkaya, "İYİ Parti’den istifaları Meral Akşener mi organize ediyor?" sorusunu gündeme getirdi. Küçükkaya ayrıca, Akşener’in parti liderliğinden ayrılmasından sonra özel kalemindeki isimlerin de TRT’ye girdiklerine dikkati çekti.

İYİP Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zorlu, "8 aydan fazla zamanda, milletimin yakama taktığı şerefli vekillik nişanına yakışır bir çaba ortaya koymak adına var gücümle çalıştım. Ancak gelinen noktada, bu umudu geleceğe taşıyacak ortak bir hedef doğrultusunda ilerleme imkanının kaybedildiğini üzülerek görmüş bulunmaktayım. İyi Parti ile olan resmi bağımı noktalıyorum" ifadelerini kullandı.

"AKP'YE GİDİYORLAR"

Kürşad Zorlu’nun AKP’ye geçeceği iddiası konuşulurken, İsmail Küçükkaya konuyla ilgili bugün şunları kaydetti:

“Ben dün Kürşad Zorlu’yu aradım, telefonlar kapalı, ikinci telefonu var o da kapalı. Bunu en iyi kim bilir dedim, iki kişiyle daha konuştum, evet AK Partiye gidiyorlar dedi. Bir iki daha var dedim, hem o gazeteci olduğu için daha iyi bilir Murat İde’yi aradım. Doğrudur dedi. Laf lafı açtı, dedi ki ‘Ben Kürşad Zorlu’yu İYİ Parti sözcüsü olarak atadığı gün dedim ki, emin misiniz efendim tamam başka partilere gitti orayı zorladı olmadı bize geldi güzel ama parti sözcüsü yapmak… Merak etme diyor Meral Akşener.'

Bu arada öğrendiğim bir bilgiyi daha aktarayım. Meral Akşener’in özel kalemindeki isimler de TRT’ye girmişler, 3 ayrı isim. Meral Akşener bütün arkadaşlarını kolluyor.

Neyse Meral Akşener orada demiş ki, 'Devlet Bey çok rahatlamıştır şimdi, çünkü Kürşad’ın gözü Bahçeli’nin koltuğundaydı' demiş. 'Şimdi benim koltuğumda da gözü olacak ama sen merak etme ben her şeyi kontrol altına aldım' demiş.

Bu gelişmeleri irdeleyince bu İYİ Parti’den istifaları Meral Akşener mi organize ediyor, AK Parti’ye birlikte mi gidecekler? Bilmiyorum doğrusu, kaynaklardan sormadım. Ama bütün bu gelişmeler son derece manidar.” (POLİTİKA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürü tekerine çomak
Büyük araçlara lastik üreten Öz-Ka Lastik işçileri düşük ücrete isyanda

Sömürü tekerine çomak

Öz-Ka Lastik firmasının büyümesi, Türkiye’deki tüm patronların büyüme öyküsünün özeti: Düşük ücret, düşük vergi, yabancı kiralık işçi, kamu ihaleleri, sendikal bürokrasiyle imzalanan satış sözleşmeleri! “Artık yeter, böyle gitmez” diyen Öz-Ka işçileri, kendilerinden habersiz imzalanan sözleşmeye tepki göstererek fiili greve çıktı, “Sözleşme yenilensin” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Cübbeli Ahmet, “Gazı yavaş yavaş çıkartarak hani bir kerede 7-8 olacağına işte böyle 4’tür, 5’tir, 6’dır, hani gazı çıkart da bizi yıkma” diye ettiği dua sayesinde depremde can kaybı ve yıkım olmadığı imasında bulundu

Evrensel'i Takip Et