6 Ocak 2025 13:38

Ayla Algan, sevgi ve özlemle anıldı

Ayla Algan, ölümünün birinci yılında Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iki günlük programla anıldı.

Ayla Algan, sevgi ve özlemle anıldı

Fotoğraf: Tiyatro Araştırma Laboratuvarı

Tiyatro, sinema, müzik ve dünyasının büüyk isimlerinden Ayla Algan, ölümünün birinci yılında Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iki günlük programla anıldı. İlk gün Aşiyan’daki mezarı başında bir anma töreni düzenlenirken, ikinci gün ailesi, öğrencileri ve sanatçı dostlarının katıldığı bir buluşma gerçekleşti.

Programda, Algan’ın yaşamından kesitler içeren slayt ve video gösterimlerinin ardından katılımcılar anılarını paylaştı. Moderatör Hilmi Zafer Şahin, etkinliği tiyatro emekçilerine adadığı bir dakikalık saygı duruşuyla başlattı ve Ayla Algan’ın paylaşımcı ve öğretici yönlerini vurguladı.

AYLA ALGAN KİMDİR?

1936’da İstanbul’da doğan Algan, eşi Beklan Algan’la Amerika’da aldığı eğitimle tiyatroya adım attı. Sinemada “Karanlıkta Uyananlar” filmiyle dikkat çeken Algan, müzikte de uluslararası başarılar kazandı. Polonya Sopot Müzik Festivali’nde kazandığı birincilikle Türk müziğini dünyaya tanıttı.

Eğitimci olarak Tiyatro Araştırma Laboratuvarı’nı (TAL) kuran Algan, tiyatroya yenilikçi yaklaşımlar kazandırırken, birçok öğrencinin yetişmesine öncülük etti. Kızı Sevi Algan, TAL arşivinin Kadir Has Üniversitesi’nde bir projeyle korunacağını ve yeni çalışmalara ilham kaynağı olacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

300 bin işçinin fazla mesaisine çöktüler

300 bin işçinin fazla mesaisine çöktüler

Müteahhide milyarlarca lira aktaran, sermayenin trilyonlarca liralık vergisini bir kalemde silen, gereksiz harcamalarını kısmayan iktidar, kamuda ‘tasarrufu’ alın terinden yapıyor. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan işçilerin fazla mesai ücretleri ve ikramiyeleri “Ödenek yok” denilerek ödenmiyor.

‘Garanti’ adı altında, yıl içinde 45 müteahhide 225 milyar lira ödenecek.

Muafiyet, istisna ve indirim yoluyla patronların 2 trilyon liralık vergisi silinecek.

‘Çerez parası’ denilen taşıt kiralama bedeli 10 milyar lirayı aşacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İSİG Meclisi: 2024'te 71 çocuk çalışma koşullarının kurbanı oldu.

Evrensel'i Takip Et