6 Ocak 2025 13:38

Ayla Algan, sevgi ve özlemle anıldı

Tiyatro, sinema, müzik ve dünyasının büüyk isimlerinden Ayla Algan, ölümünün birinci yılında Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iki günlük programla anıldı. İlk gün Aşiyan’daki mezarı başında bir anma töreni düzenlenirken, ikinci gün ailesi, öğrencileri ve sanatçı dostlarının katıldığı bir buluşma gerçekleşti.

Programda, Algan’ın yaşamından kesitler içeren slayt ve video gösterimlerinin ardından katılımcılar anılarını paylaştı. Moderatör Hilmi Zafer Şahin, etkinliği tiyatro emekçilerine adadığı bir dakikalık saygı duruşuyla başlattı ve Ayla Algan’ın paylaşımcı ve öğretici yönlerini vurguladı.

AYLA ALGAN KİMDİR?

1936’da İstanbul’da doğan Algan, eşi Beklan Algan’la Amerika’da aldığı eğitimle tiyatroya adım attı. Sinemada “Karanlıkta Uyananlar” filmiyle dikkat çeken Algan, müzikte de uluslararası başarılar kazandı. Polonya Sopot Müzik Festivali’nde kazandığı birincilikle Türk müziğini dünyaya tanıttı.

Eğitimci olarak Tiyatro Araştırma Laboratuvarı’nı (TAL) kuran Algan, tiyatroya yenilikçi yaklaşımlar kazandırırken, birçok öğrencinin yetişmesine öncülük etti. Kızı Sevi Algan, TAL arşivinin Kadir Has Üniversitesi’nde bir projeyle korunacağını ve yeni çalışmalara ilham kaynağı olacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüzsüzlük seferberliği

Yüzsüzlük seferberliği

“Vergide adalet” sözünü ağzından düşürmeyen Maliye Bakanı Şimşek’in başlattığı seferberlikten yine sermayeye kıyak çıktı. Bütçede sermayeden alınacak 2.2 trilyon TL vergi gelirinden vazgeçen iktidar, trilyonlarca liralık gelir elde eden 100 şirketin, 62.5 milyar liralık vergisini erteledi. Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer alan patronların ödeyeceği vergi kuşa dönecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören ve 2024 yılında 3.6 trilyon TL gelir elde eden 100 büyük şirketten 62.5 milyar TL tutarında vergi tahsil edilmedi.

Türkiye’nin en zengin 10 ismine ait sadece 8 şirketin toplam 18 milyar TL’lik vergi borcu ertelendi.

Çevre Bakanı Kurum’un Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde özelleştirilen Emlak Konut’tan tahsil edilmesi gereken 6.9 milyar TL tutarında vergi alacağı ertelendi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
MEB’in tarikatlardan sonra Ülkü Ocaklarıyla protokol imzalamasının ardından Ülkü Ocaklarının okullarda düzenlediği etkinliklerin propaganda ve eleman kazanmaya dönüştüğü iddiaları gündeme geldi

Evrensel'i Takip Et