Rize’de PTT’ye silahlı saldırı: Müdür vekili ve temizlik görevlisi yaşamını yitirdi
Rize’de PTT binasında düzenlenen silahlı saldırıda hastaneye kaldırılan PTT Müdür vekili Selim Okumuş ve temizlik görevlisi Ömer Beyazıt hayatını kaybetti.
Rize'de, PTT şubesine gelen bir kişinin tabancayla ateş açması sonucu kargo dağıtım müdürü Selim Okumuş ile temizlik görevlisi Ömer Beyazıt hayatını kaybetti
DHA'da yer alan habere göre olay, akşam saatlerinde Mermerdelen Mahallesi'ndeki PTT şubesinde meydana geldi. Şubenin kargo bölümüne gelen kimliği belirsiz kişi, belinden çıkardığı tabancayla ateş açıp, kaçtı. Korku ve paniğin yaşandığı olayda kurşunların isabet ettiği 2 çalışan yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Mermerdelen Mahallesi'ndeki PTT şubesinde usulsüz işlem yaptırmak isteyen V. K. isimli şüphelinin ateş açması sonucu ağır yaralanan ve Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan kargo dağıtım müdürü Selim Okumuş (55) ile temizlik görevlisi Ömer Beyazıt (45) hayatını kaybetti. Saldırı sonrası firar eden saldırganın ekiplerce eşkâli tespit edilirken, polis ekipleri şahsın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
PTT’DEN AÇIKLAMA
2 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası PTT’nin sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yapıldı. PTT tarafında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Rize’de bulunan işyerimizde usulüz işlem yapışmasını talep eden bir şahıs, işlemin gerçekleştirilmemesi üzerine iki çalışma arkadaşımıza saldırıda bulunmuş olup maalesef çalışanlarımız kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişlerdir. Kolluk kuvvetlerimizce, olay yerinden kaçan saldırgan hakkında gerekli tahkikat başlatılmıştır. Şirketimiz bu hain saldırının yakından takipçisi olacaktır.”
BAKAN URALOĞLU: SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rize’de PTT çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen menfur saldırı sonucunda iki çalışanımızın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Faillerin adalet önünde hesap vermesi için süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.
HABER SEN DİYARBAKIR ŞUBE: PTT EMEKÇİLERİNİN BİR AN EVVEL GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI
Haber Sen Diyarbakır Şubesi yaptığı yazılı açıklamada arkadaşlarının silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi. “Yaşanan olayla birlikte PTT iş yerlerinde güvenlik görevlisi bulundurma taleplerimizin haklılığı bir kez daha kendini göstermiştir” denilen açıklamada yaşanan olay ve benzer olayların gelişmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunun takipçisi olacaklarını belirtildi.
Açıklama şöyle devam etti: “Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, uzun süredir kurumumuz emekçilerini de hedef almıştır. Dağıtıcısından gişe memuruna çok sayıda meslektaşımız şiddetin hedefi haline gelmiştir. Kurumumuzun sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde, başta PTT Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm PTT yetkililerinin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Emekçilerin yaşam hakkını korumakla yükümlü olan PTT yetkilileri iş yerlerinde güvenliği sağlamak için bir an önce adım atmalıdır. Meydana gelen bu üzücü olayın ve benzer olayların gerçekleşmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunun takipçisi olacağımız bilinmelidir. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve tüm posta emekçilerine baş sağlığı diliyoruz.” (Diyarbakır/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et