8 Ocak 2025 22:49

Köln'de aşırı sağcı AfD protesto edildi

Almanya'nın Köln kentinde  yabancı karşıtlığıyla bilinen Almanya için Alternatif (AfD) partisi protesto edildi.

AA'da yer alan haberde, Almanya'da 23 Şubat'taki federal seçimler için Köln adayını belirlemek amacıyla Chorweiler semtinde toplanan AfD'li politikacıları, belediye toplantı salonunun önünde bir araya gelen yüzlerce kişi protesto etti.

"Naziler dışarı", Kahrolsun faşizm" ve "Tüm Köln AfD'den nefret ediyor" şeklinde sloganlar atan kalabalık, AfD ve aşırı sağı eleştiren dövizler taşıdı.

bina önünda toplanan kalabalık

Fotoğraf: Kadir İlboğa/AA

Salona giden yolları kapatıp toplantıya katılımı engellemeye çalışan kalabalığa polis engel oldu.

Alman İç İstihbarat Teşkilatı, AfD'yi 2021'den beri aşırı sağcı parti olarak değerlendiriyor. (DIŞ HABERLER)

İLGİLİ HABERLER

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Diplomaya da kayyım!

Diplomaya da kayyım!

Bir süredir operasyonlar, tutuklamalar, kayyım atamalarıyla siyaset alanını zorla daraltan iktidarın, bir ‘hayali’ daha gerçekleşti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu’nun diploması, iktidara yakın gazetecilerin günlerdir anons ettiği gibi, üniversite yönetimi marifetiyle iptal edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
19 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et