10 Ocak 2025 09:52

Sevk edilen hasta mahpusun eşyalarına el konulup tehdit edildiği iddiası

Burdur Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen hasta mahpus Yılmaz Üstek, gardiyanlar tarafından tehdit edildiğini ve tüm eşyalarına el konulduğunu aktardı.

Sevk edilen hasta mahpusun eşyalarına el konulup tehdit edildiği iddiası

Fotoğraf: MA

Erzurum’un Karayazı ilçesinde 27 Kasım 2012 tarihinde "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan Yılmaz Üstek, yaklaşık 2 ay önce Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Burdur Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi.

Kalp hastası ve görme sorunu yaşayan Üstek'in sevki, ailesine bildirilmedi. Üstek, sevk edilmesinden haftalar sonra ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde durumu bildirdi.

“TÜM EŞYALARIMI ALDILAR”

Üstek, sevk edildiği cezaevinde tüm eşyalarına el konulduğunu söyledi. Üstek, "Getirildiğim cezaevinde, cımbıza kadar tüm eşyalarımı aldılar. Şuan hiçbir eşyam yok” dedi. Üstek, sevk edildiği cezaevinde ayrıca çok sayıda gardiyan tarafından tehdit edildiğini, yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumdan cezaevi yönetiminin sorumlu olacağını söyledi. Üstek, gardiyanların kendisine "Bundan sonra sana açık görüş yok" dediğini paylaştı. Üstek, ayrıca sık sık hücre cezası aldıklarını ve DAİŞ’lilerle yakın hücrelerde tutulduklarını ifade etti.

Üstek'in eşi Nuriye Üstek, "Biz bu işkencelere karşıyız. Zaten siyasi gerekçelerle tutuluyorlar, bunun üstüne bir de işkenceye maruz kalıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi. Nuriye Üstek, insan hakları örgütlerine konuya dair duyarlılık çağrısı yaptı. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et