14 Ocak 2025 22:37

Meta, çalışanlarının yüzde 5'ini “düşük performans” gerekçesiyle işten çıkaracak

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın, çalışanların yüzde 5'inin işine performansa dayalı olarak son vereceği ve işten çıkarılan çalışanların yerine yeni alım yapacağı bildirildi.

AA'nın aktardığı habere göre, Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg, “performansa dayalı işten çıkarmalara” gideceklerini söyledi.

Zuckerberg, işine son verilen çalışanlara kıdem tazminatı vereceklerini de duyurdu. İşten çıkarmalardan şirket çalışanlarının yüzde 5'i etkilenecek. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

OVP masada

OVP masada

Kamu, metal ve liman başta olmak üzere toplu sözleşme ve zam sürecindeki yüz binlerce işçiye orta vadeli programda yer alan düşük zam dayatılıyor. Patron, iktidar ve sendikal bürokrasi eliyle işçilere kabulettirilmek istenen bu zehirli programa karşı işçiler, birleşmek ve insanca yaşanacak ücret talebini kazanmak için yol arıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİSAM: Açlık sınırı 22 bin 886 TL, yoksulluk sınırı 79 bin 165 TL.

Evrensel'i Takip Et