15 Ocak 2025 14:57

EMEP’ten İstanbul Barosu’na destek: Savunmaya yapılan saldırı püskürtülecek

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve Baro Yönetim Kurulu üyelerinin görevden alınması ve yerlerine yeni yönetim kurulunun atanması talebiyle açılan davaya dair yazılı açıklama yayımladı.

EMEP yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türk Tabipler Birliği’nin de AKP iktidarı, iktidar basını ve yargısı tarafından hedef alındığı, iktidarını güdümüne girmeden demokratik ve evrensel meslek ilkelerine bağlı kalarak görevlerini yapma kararlılığı gösteren kurumlara darbe yapıldığı bir dönemdeyiz. Hakları için direnen ve talepleriyle harekete geçen işçilerin grevlerinin yasaklanması da aynı politikanın bir ürünüdür.  

"DARBECİLER VE DARBE HUKUKUNU BENİMSEYENLER, BAROLARA VE SAVUNMAYA SALDIRMIŞLARDIR"

Her dönem darbeciler ve darbe hukukunu benimseyenler, barolara ve savunmaya saldırmışlardır. Darbecilerin her zaman ilk hedeflerinden birisi İstanbul Barosu olmuştur. 12 Eylül darbecileri İstanbul Barosu'nun kapısını mühürlemiş, avukatlar ise o mührü söküp atmıştır. Turgut Kazan ve Ümit Kocasakal yönetimleri görevden alınmak istendiğinde, avukatlar o dönemdeki iktidarlara gerekli yanıtı vermiş, olağanüstü genel kurula da giderek savunmanın birleşik duruşunu göstermişlerdi. Yücel Sayman döneminde, yeniden seçilmesin diye Avukatlık Kanunu değiştirilmiş, yakın zamanda baroları bölmek için çoklu baroya imkan veren yasal değişiklik yapılmıştır.

"AKP, 12 EYLÜL DARBECİLERİNİN İZİNDEN GİTMEKTEDİR"

Anlaşılan o ki; tek adam diktatörlüğünü kurmak isteyen AKP, 12 Eylül darbecilerinin izinden gitmektedir. Ancak İstanbul Barosu ve barolara, savunmaya yapılan her saldırı geri püskürtüldü. Bu saldırı da püskürtülecektir.

Partimiz, İstanbul Barosunun, savunmanın, hukukun yanındadır. Halkımızı, işçi ve emekçileri İstanbul Barosunu ve hukuku savunmaya çağırıyoruz!" (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et