Batman'da kayyımın işten çıkardığı işçilerden dayanışma çağrısı
Batman'da kayyım tarafından işten çıkarılmaları üzerine nöbet eylemine başlayan işçiler dayanışma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: MA
İLGİLİ HABERLER

Mardin, Batman ve Halfeti'ye kayyım atandı

Batman'da 18 işçi daha işten çıkarıldı

Batman’da kayyım işçileri işten çıkarıp, çalıştırmış!

Evrensel'in manşeti | Batman kayyımı için evrakta sahtecilik iddiası
Batman'da DİSK/Genel-İş üyelerinin, kayyımın işçi kıyımına karşı başlattığı nöbet eylemi sürüyor.
61 işçi için sendika binası önünde süren nöbet eyleminde "Belediyede işçi kıyımına karşı nöbetteyiz” pankartı açıldı.
MA'nın haberine göre DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve yerine kayyım atanan Batman Belediye Eş Başkanı Yeşil Işık'ın yanı sıra DBP, TJA ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de işçilere destek verdi.
Dayanışma çağrısı yapan işçiler “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.
Fotoğraf: MA
DEM Parti’li Gülistan Sönük’ün yüzde 64,52 oy alarak Türkiye’nin en yüksek oy oranıyla seçimi kazandığı Batman’da Vali Ekrem Canalp 4 Kasım 2024'te belediyeye kayyım olarak atanmıştı. Kayyım Cenalp, 6 Kasım’da 5, 31 Aralık'ta 20, 10 Ocak’ta 18, 18 Ocak'ta da 18 kişiyi işten çıkarmıştı.
DİSK/Genel İş Sendikası Batman Şube Eş Başkanı Çekdar Özlük, kayyımın 6 işçiyi evrakta sahtecilik yaparak işten attığını söylemişti. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et