Trump sonrası iktidar gazeteleri ‘barış’ elçisi oldu
ABD Başkanı Trump göreve geldi, Türkiye'deki iktidar gazeteleri "barış" söylemlerini manşetlere taşıdı. Gazeteler "Dünyada barış umudu" başlıklarını kullandı.

Fotoğraf: Beyaz Saray
İLGİLİ HABERLER

Prof. Dr. Mesut Yeğen: ABD ile anlaşmadan Suriye'de operasyon çok zor

Elon Musk'a 'Nazi selamı' tepkisi

Trump'tan ilk mesaj: Çin'in işlettiği Panama Kanalı'nı geri alıyoruz

Trump'tan Gazze'de ateşkes açıklaması: Süreceğinden emin değilim

Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yakın zamanda görüşeceklerini söyledi

Trump'tan kararnameler: ABD’de doğan çocuklara 'vatandaşlık hakkı' veren uygulama sona erdi!
ABD'nin yeni başkanı Trump ilk konuşmasında “Savaşları bitireceğiz” deyince Türkiye’deki iktidar gazeteleri “barış” elçisi oldu. Hürriyet ve Akşam “Savaşları bitireceğiz”, Türkiye “Dünyada barış umudu” dedi.
Türkiye gazetesi “Savaşları bitirme sözü veren Trump koltuğa oturdu, dünyada barış umudu” başlığında Trump övgüsü yaptı. Trump’ı “İsrail’i ateşkese zorlayan ABD Başkanı” olarak tanımlayan gazete “Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye’deki durum ve Çin’le krizleri bitirmek için de devreye girecek” ifadelerine yer verdi. Gazete Trump’ın Biden’dan “savaş ve siyasi krizler devraldığını” savunurken şu ifadelere yer verdi: “Silahların susması ve 15 aydır süren soykırımın şimdilik bitmesinde başrol oynayan Trump’ın masasında Suriye’den çekilme dosyası da var. Rusya lideri Putin’i ‘barış masası’na oturmaya ikna edecek olan Başkan, ABD’nin en büyük rakip olarak gördüğü Çin’i de ziyaret edip iki ülke arasında yeni dönemi başlatacak.”
HÜRRİYET VE AKŞAM: SAVAŞLARI BİTİRECEĞİZ
Hürriyet gazetesi ise Trump’ın ağzından “Savaşları bitireceğiz” manşetiyle çıkarken, Biden’ın tüm gelenekleri yerine getirdiğini, 2021’de basılan Kongre binasında tören yapıldığını, Trump’ın İncil'e el basmadan yemin ettiğini aktarıp Trump’ın mesajlarına yer verdi.
Akşam gazetesi de benzer bir tutum izledi ve “Trump’ın ilk mesajı ‘Savaşları bitireceğim’” başlığını kullandı. Gazete “Trump, eşi Melania Trump’ın elinde tuttuğu Lincoln’e ait İncil’in önünde yemin etti ancak elini kitabın üzerine koymadı” ifadelerine yer verdi. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et